Kui vaadata neid institutsionaalseid kundesid, kes Tallinna Sadama aktsiat märkisid, siis seal säravad SEB, Swedbanki ja LHVga seotud kliendid. Need on loomulikud investorid. Andke andeks - Citit, Carnegie'd ja Erstet neile müügiks tarvis polnud.

Mingil põhjusel märkis tohutu koguse aktsiaid ka Euroopa riikide pangandusinstitutsioon EBRD. Õnneks on ka mõned uued nimed, keda varem pole aktsiaraamatus ette jäänud. Mitutkümmet uut kutselist investorit küll ei lisandunud.

Tallinna Sadam korraldas kahel korral 30 kohtumist Euroopa kutseliste investoritega ning tuleb tõdeda, et huvi oli vilets. Kas polnud kaup hea või oli hind kõrge ehk puudus üldse investeerimishuvi, see jääb selgusetuks.

Üldiselt võib öelda, et Tallinna Sadama aktsia pole Hansapank ega Eesti Telekom, vähemalt välisfondide esmase huvi alusel on see väga tagasihoidlik.

Selles mõttes tuleb öelda, et tehti edukas pakkumine, kuna aktsiaid müüdi hinnavahemiku kõrgema serva lähedale ja kõik läks kaubaks.

Küll aga on meeldiv Eesti investorite entusiasm, kes uut aktsiat pakkumisest võtsid. Ehk leidub tähelepanu ka teistele aktsiatele.