Läti perefirma lihaauto oli Karksi-Nuia turu külastajate seas väga populaarne. Inimestele meeldis liha kvaliteet ja suur valik. Lihaauto järjekord oli turu pikim ja inimesed ootasid meeleldi järjekorras head kaupa.

"Konsumis on ka, aga siin tundub kuidagi värskem. Inimesel peab olema valida, kust saab osta," ütles Jüri. Liia sõnul on autokaupluses hinnad paremad. "Mina ostan endale siit pekiribasid, mis odavam on. Kui ma olen ostnud, siis on liha hea olnud. Tailiha paned ahju, sibulat ka kõrvale ja kõlbab väga hästi kohe."

Kuid eelmine laupäev jäi OÜ Kunturi lihaautole mõneks ajaks arvatavasti viimaseks käiguks. Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda teatas, et Euroopa Komisjoni otsusega on Lätist lubatud teistesse liikmesriikidesse müüa üksnes väljaspool III tsooni asuvatest ettevõtetest pärit sigadelt saadud liha.

"Meile laekunud vihje uurimisel tuvastati, et ettevõttes SIA Kunturi müüakse Läti III tsoonist pärit sealiha, mistõttu võttis Viljandimaa veterinaarkeskuse järelevalveametnik ühendust OÜ Kunturiga ja informeeris ettevõtet, et III tsoonist ei tohi teise riiki sealiha ega lihatooteid müüa. Sellist päritolu sealiha ja lihatoodete müügi keeld kehtib seni, kuni III tsooni piirang tühistatakse," ütles ta