Kasemahl on pika ajalooga jook. Seda rüüpasid kevadeti juba meie esivanemad. Kasemahl on hea janukustutaja, vanarahvas sai seda lihtsal moel ammutada. Vaevalt, et talurahvas ülemäära palju tervislikkuse peale mõtles, aga uuringutest on ilmnenud, et tegemist on organismi ühe ärgsama turgutaja ja puhastajaga.

Nopri valmistab kasemahla koos Polli aiandusuuringute keskusega. Maitsevarjundid on timmitud just Pollis. Nii ongi Nopri sortimendis kase- ja õunamahla segu, kase- ja mustsõstramahla segu, kase- ja jõhvikamahla segu ja kase- ja puhas kasemahl.

Nopri noorperemees Karl Niilo räägib Ärilehele, et suurtes poekettides ei ole veel nende hüva jooki saada, aga selle nimel tehakse tööd. Pealegi tunnevad Eesti puhtast loodusest pärit kasemahla vastu huvi ka Euroopa kokkuostjad.

Kas inimene, kel on näiteks oma kaasik, võiks Noprile samuti tuleval kevadel kasemahla müüa? "Jah, peame kokkuleppele jõudma ja seejärel, miks mitte," arvab noor Niilo.

Nopri pruun kitsejuust on aga aastaringne toode. Seda teeb Nopri oma erilise retsepti järgi, ka maitse on kaunikesti eriline. Tõenäoliselt need, kes on söönud Norra pruuni kitsepiima juustu, mekivad ka Nopri pruuni kitsejuustu. Need, kes ei ole norralaste juustu söönud, peavad sedasorti maiusega ilmselt veel harjuma.

Nopri rahvas sööb pruuni kitsejuustu röstsaiaga. Siinkirjutaja on pruuni juustu söönud ka sooja pannkoogi ja hapukoorega. Nii pakkusid seda norralased.