Kõik küsitletud uskusid, et majanduse seis jätkab halvenemist ning võib oma madalseisu saavutada selle aasta teisel poolaastal. Kuigi märgatakse ka juba positiivseid märke, võib olukord leeveneda alles 2-3 aasta pärast.

Riigilt ootavad ettevõtjad ekspordi toetamist, samuti toetatakse infrastruktuuri arenguprojektide käivitamist, mis aitaks pehmendada kukkumist nii mõneski majandussektoris, eelkõige ehituses. Oodatakse laenugarantiisid, haldusreformi, konservatiivset eelarvepoliitikat ning lihtsalt kiiremat tegutsemist.

Uurisime ka, et mida ettevõtjad ise saavad ära teha ning vastustest selgub, miks soovitused nagu jääda ellu või jäädes tegutsema Eestisse ei pruugi väga valed ollagi.

Tänasest kuni kolmapäevani avaldab Arileht.ee vastuseid küsimustele, milles uurisime, mida peaksid tegema nii riik kui ka ettevõtjad, et majanduskriisist paremini väljuda. Samasisulisi küsimusi saab küsida ka Tallinna Ülikooli Eesti Tuleviku-uuringute direktor Erik Tergilt, kes annab kolmapäeval kl 11-12.30 online-intervjuu.