Põhja ringkonnaprokuratuur alustas Oliver Kruuda suhtes seoses keskkonnakahju tekitamisega kriminaalmenetluse 2006. aasta novembris.

Prokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu kinnitas Päevaleht Online´ile, et Oliver Kruuda on kriminaalmenetluse raames kuriteos kahtlustatavana ülekuulamisel käinud.

„Täpset menetlustoimingute sisu, sealhulgas Kruuda ütlusi pooleli oleva kriminaalmenetluse tõttu hetkel avalikustada ei saa. Praegu toimub kriminaalmenetluse raames võimalike tõendite kogumine,” lisas Mäesalu.

Avalduse kriminaalasja algatamiseks tegi Harjumaa keskkonnainspektsioon, kes hindas Kruuda ebaseadusliku tegevusega tekitatud keskkonnakahju suuruseks kokku 249 743 krooni, mille hulka on arvestatud nii ebaseaduslik metsaraie kui ka pinnase täitmisega tekitatud kahju.

Prokuratuur alustas kriminaalmenetluse seoses ebaseadusliku metsaraie teostamisega Tallinnas Nõmme linnaosas riigi omandisse kuuluval metsamaal.

Helbe tänav 7 ja 9 kruntidega piirneval alal raiuti lageraie käigus kasvavat metsa keelatud viisil 4245 ruutmeetri ulatuses, harvendusraiet tehti 4664 ruutmeetril ja metsamaad risustati ehitusjäätmetega 1589 ruutmeetri suurusel alal.

Riigi omandisse kuuluval reformimata maal on ebaseadusliku metsaraiega tekitatud keskkonnale kahju kokku summas 90 843 krooni. Ehitusjäätmetega on metsamaad risustatud 1589 ruutmeetri suurusel alal, millega on põhjustatud keskkonnale kahju 158 900 krooni väärtuses.

Kriminaalmenetlust alustati Karistusseadustiku § 356 lg 1 ja § 364 lg 2 tunnustel, mis käsitlevad puude ja põõsaste ebaseaduslik raiet ning keskkonna saastamist.