Paldiskis äsja avatud puidutöötlemistehase TKE Grupi juhatuse esimees Valeri Tsernõsev ütles, et ekspediitorfirmad, kes TKE Grupi toodangut USAs tollis vastu võtsid ja laiali vedasid, hävisid terrorirünnakus Maailma Kaubanduskeskusele. “Neid enam lihtsalt ei ole,” lisas ta.

Tsernõsevi sõnul on uute ekspediitorite leidmine TKE Grupi USA emafirma Amdour mure. “Ega äri seisma ei jää,” sõnas Tsernõsev.

Kullerfirma DHL Eesti tegevjuhi Janne Tulviku sõnul võtab DHL pakke USAsse vastu ja saadab sorteerimiskeskusesse Brüsselis, kus need jäävad ootama üle ookeani lendu. ASi Schenker lennuvedude direktori Gunnar Aru sõnul pääsevad tõenäoliselt kõigepealt liikuma kauba- ja alles seejärel reisilennud. Turvanõuete suurendamine puudutab nii nagu DHLi ka Schenkeri kliente, läbi valgustatakse ka tuntud saatjate pakid.

TNT Eesti turundusjuht Katrin Mesilane rääkis, et saadetisi USAsse võetakse küll vastu, kuid ei tea, kui kaua kohalejõudmiseks kulub. Tavaolukorras, enne USA-vastast rünnakut reisis saadetis kaks päeva.