KRM Advisori kodulehel seisab teade, et ettevõte langes tänavu 14. märtsil pahatahtliku häkkeri ründe ohvriks. “Meie IT-spetsialistide hinnangu põhjal tungis kuritahtlik häkker ettevõtte serverisse ning krüpteeris kogu selle sisu, sealhulgas klientide raamatupidamisandmed ning meiliserveris oleva kirjavahetuse, halvates andmetele juurdepääsu tõkestamisega täielikult meie igapäevase töö,” teatas KRM Advisori juhtivkonsultant Argos Kracht, vahendab Äripäev

Ettevõttesise uurimise tulemusel on jõutud tõdemuseni, et ainus isik, kes nii tehnilise võimaluse kui ka rünnaku motiivi mõttes saaks olla KRM Advisorit tabanud küberründe ning ettevõtte töö häirimise taga, on Kermoni omanike hulgas olnud Kersti Kracht, seisis teates.

Kersti Krachti sõnul puudub tal KRM Advisor OÜ serverite kohta igasugune info. Tema kinnitusel oli KRM Advisor kahetsusväärselt saanud Kermon OÜ serverile ligipääsu. Lisaks kuulub Kersti Krachti sõnul KRM Advisori käsutuses olnud server koos tarkvaraga OÜ-le Kermon. “Juhatuse liikmel ehk minul on õigus äriühingu vara vallata, kasutada ja käsutada. Kermon OÜ sulges ligipääsu kolmandatele isikutele, et serveris sisalduvat ei saaks kasutada asjasse mittepuutuvad isikud,” selgitas ta.

Äriregistri andmeil on eelmise aasta novembris loodud KRM Advisori omanikud ja juhatuse liikmed Jaanika Talts ja Rauno Kuber. Kermoni ainuomanik ning juhatuse liige on Kersti Kracht. Mullu suveni oli Kermoni osanik ka Argos Kracht. KRM Advisori koduleht kasutab domeeni kermon.ee. KRM Advisori juhtkond on lubanud teha politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks seoses küberrünnakuga.