Äripäeva Kirjastuse eelmise aasta käive oli 109 miljonit ja kasum 20,1 miljonit krooni, mis ületas 2000. aasta tulemuse ligi kahekordselt, teatas ÄP Online. Äripäeva tellijate arv tõusis möödunud aasta detsembriks 17.556ni, aasta varem oli see 15.961.

Kirjastuse toodete lõikes teenis ajaleht Äripäev 9 miljonit, Delovõje Vedomosti 0,6 miljonit, käsiraamatud kolm miljonit ja seminarid 4,8 miljonit krooni kasumit.

“See on läbi ajaloo kõige parem tulemus,” ütles Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov. “Me oleme Bonnieri 10 majanduslehest ainuke, kes on oma reklaamikäivet ja kasumit kasvatanud, samal ajal kui sõsarlehtedel Rootsis ja Taanis on see kahanenud. Läti on nullis ja Leedu saab neli miljonit kasumit,” märkis Rõtov.

Ajalehte SL Õhtuleht välja andva AS SL Õhtuleht möödunud aasta käive oli 93,6 miljonit krooni ja puhaskasum 10,2 miljonit krooni. SL Õhtulehe trükiarv oli detsembris Eesti suurim, 66.700.

Nädalalehte Eesti Ekspress ja selle lisasid välja andva ASi Eesti Ekspressi Kirjastus möödunud aasta käive oli esialgsetel andmetel 77,6 miljonit ja puhaskasum 8,8 miljonit krooni. Eesti Ekspressi trükiarv oli detsembris Ajalehtede Liidu andmeil 45.200.

Ajalehte Postimees ja selle lisasid välja andva ASi Postimees möödunud aasta käive oli 120 miljonit krooni ja puhaskasum 2,6-2,8 miljonit krooni. Postimehe trükiarv oli detsembris Ajalehtede Liidu andmeil 62.600.

Maalehte ja sellega seotud väljaandeid välja andva ASi Maaleht möödunud aasta käive oli 39 miljonit krooni ja puhaskasum veidi üle kahe miljoni krooni. Maalehe trükiarv oli detsembris ajalehtede liidu andmeil 41.100.

Mitmeid ajakirju välja andva ASi Ajakirjade Kirjastus möödunud aasta käive oli auditeerimata andmetel 128,3 miljonit krooni ja puhaskasum 13,2 miljonit krooni. Ajakirjade Kirjastus annab muu hulgas välja ajakirju Kroonika, Eesti Naine, Anne, Eesti Naine, Nädal, Tervis, Kodukiri, Stiil ja Stiina.

Eesti Päevalehte ja Linnalehte välja andva Eesti Päevalehe ASi möödunud aasta reklaami ja lehenumbrite müügi netokäive oli 94 miljonit krooni. Ettevõtte lahkuv peadirektor Hando Sinisalu ütles, et kasumi-kahjumi number on veel kokku löömata. Kinnitamata andmetel oli ettevõtte kahjum möödunud aastal 10 miljonit krooni. Päevalehe trükiarv oli detsembris 37.000.