Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles, et tegemist on hinnanguga, kuna tulud ja kulud pole veel selged. Kahju kajastub Äripäeva majandustulemustes, mis tähendab, et kirjastuse kasum kahaneb.

Rõtov ütles, et konverentsi eelarve on salastatud, kuna range leping Clintonit esindava agentuuriga keelab sellise info avaldamise.

Rõtov ütles, et konverentsil on ligi 300 osalejat pluss ajakirjanikud. Äriprojektis oli arvestatud vähemalt halvimal juhul 100, parimal juhul 600-700 osavõtjaga. Rõtovi sõnul arvestas Äripäev projekti juures võimaliku kahjumiga.

Rõtov ütles, et vähene osavõtjate arv ei võta ära isu korraldada edaspidigi selliseid mastaapseid konverentse. “Vastupidi, sellel on kaudne kasu, kuna saame enneolematu tähelepanu ja tohutu organiseerimiskogemuse,” ütles ta.

Rõtovi sõnul pole küsimus hinnas, kuna näiteks Pärnu Konverentside osavõtutasu on samas suurusjärgus.. Konverentsil osalemiseks registreerumine vähenes Rõtovi sõnul siis, kui Postimees avaldas osalejate nimekirja ja juhtis tähelepanu riigiametnike osalemisele. Pärast seda tühistasid riigiametnikud osalemise ja ei taastanud seda isegi siis, kui nende jaoks hinda kaks korda langetati. “Kolmeks päevaks registreerimine peatus,” kirjeldas Rõtov Postimehe artikli mõju. “See oli mulle ebaharilik kogemus olla ise pressi poolt objekt,” lisas ta.

Rõtovi sõnul võis müügiprotsessi mõjutada ka selle kokku langemine Indrek Neivelti juhtumiga, kuivõrd Äripäeva üritusel osalemist nägid mõned kliendid enda jaoks teatud probleemina.

Rõtovi sõnul tulevad konverentsi kuulama tippärimehed. Neile lisanduvad ministrid ja maavanemad, kes on saanud kutsed. Enamik kutsututest on teatanud oma soovist osaleda.

Rõtov ütles, et ta ei oska öelda, mis on Clintoni ettekande teema. “Mind ei huvita mis on ettekande teema ,” ütles ta, “mind huvitab aga väga, et tema esinemine meie ootustele vastaks. ja, “et näiteks Guardian ei saaks kirjutada Clintoni Eesti-visiidi läbikukkumisest”.

Rõtov ütles, et tema teada on Clintoni esinemised seotud maailmaturneega. Ekspresidendi marsruut on julgeolekukaalutlustel salastatud.