Juubelifilmi produtsent Artur Talviku sõnul kontakteerus temaga täna hommikul ettevõtja Armin Karu, kes teatas soovist toetada filmi valmimist miljoni Eesti krooniga, teatas Ruut.

“Väärikas ja sümpaatne samm,” kommenteeris toetust Talvik. “Miljon krooni on suur abi filmi kogueelarve täitumisele ning see uudis lükkas hea hoo sisse meie ava-võttepäevale.”

Olympic Entertainment Groupi juhi ja suuromaniku Armin Karu sõnul ei ole ta niivõrd suur filmisõber, kuivõrd oma kodumaa patrioot.

“Lugesin nädalavahetuse lehtedest, et juubelifilmi rahastamisega on probleeme ning tekkis soov aidata,” ütles Karu. “Tegemist on puhtalt emotsionaalse otsusega - mulle imponeerib vabariigi 90. aastapäeva tähistamise suurejoonelisus ning ma pean oluliseks, et tutvustaksime oma ajaloo vähemtuntud, ent üliolulisi perioode ka tänastele noortele.”

2008. aasta sügisel kinodesse jõudva ajaloolise action-draama kahekuuline võtteperiood algas täna, mil filmi 24 miljoni krooni suurusest eelarvest oli puudu umbes viis miljonit krooni.

“Detsembrikuumus” jutustab loo 1924. aasta 1. detsembri kommunistlikust riigipöördekatsest ning näitab ilmekalt, kui lähedal oli Eesti oma noore iseseisvuse kaotusele.

Tegemist on kallima kohaliku rahastusega toodetava Eesti mängufilmiga. 15 miljonit krooni annab ajastutruu action-draama valmimiseks Eesti riik, 1 miljoni Eesti Filmi Sihtasutus.

Karu poolt filmi toetuseks antav summa teeb temast projekti suurima eratoetaja. Filmi hõbesponsoriteks on juba asunud Saku Õlletehas, Saksa Auto, Go Hotel Schnelli ja Pekkaniska, lisaks toetavad oma toodete ja teenustega filmi valmimist veel ligi kümmekond ettevõtet ja organisatsiooni.

“Detsembrikuumuse” toob kinolinale produktsioonifirma Ruut, selle režissööriks on Asko Kase ning operaatoriks Soome tunnustatud kaameramees Kjell Lagerroos. Juubelifilmi stsenaariumi kirjutasid ajaloolistele dokumentidele tuginedes Mihkel Ulman ja Lauri Vahtre.

Filmi peaosas astuvad üles äsja abiellunud armastajapaari kehastavad Liisi Koikson ja Sergo Vares. Lisaks lööb filmis kaasa Eesti näitlejate raskekahurvägi eesotsas Tõnu Kargi, Mait Malmsteni, Ain Lutsepa, Tambet Tuisu, Carmen Mikiveri, Piret Kalda, Tiit Suka ja teistega.