Arrak lisas, et Eesti otsus raha kõrvale panna oli õige otsus, võib muidugi arutleda, kas poleks pidanud kasvuaastatel rohkem raha kõrvale panema. Majandusteadlane märkis, et ta ei usu, et stabiliseerimisfondis praegu enam eriti palju varasid alles oleks.

Ta selgitas, et kui krooni kattevara reserv oli avalik info, siis stabiliseerimisfondi mahtu ja infot, kuhu on fondi raha paigutatud, jooksvalt ei avaldata. Arrak ütles, et niipalju kui tema teab, kulutati suur osa fondist 2009. aastal, et täita eurole üleminekuks vajalikke kriteeriume. Arrak ütles veel, et kuna tegemist oli meie esimese suurema majanduskriisiga, siis ei saa praegu öelda, kui suur peaks stabiliseerimisfond olema ja kui palju seda võiks kriisi ajal kasutada.

31. detsembri 2010. aasta seisuga oli stabiliseerimisreservi varade maht nii soetusmaksumuses kui ka turuväärtuses 0,32 miljardit eurot (5 miljardit krooni). Turuväärtus on eelmise aastaga võrreldes kasvanud 18,4 miljoni euro (288,4 miljoni krooni) võrra ehk ligikaudu 6,1 protsenti, selgub valitsuse eilsest kommenteeritud päevakorrast.

Stabiliseerimisreservi 2010. aasta IV kvartali tulususeks kujunes 0,13%. Reservi realiseeritud kasum 2010. aasta detsembri lõpu seisuga moodustab 4,72 miljonit eurot (73,8 miljonit krooni) ja realiseerimata kasum 3,75 miljonit eurot (58,7 miljonit krooni). Riigieelarve seaduse alusel laekus 2010. aasta IV kvartalis reservi 1,54 miljonit eurot (24,1 miljonit krooni).