"Õiglus on taastatud, võiks selle otsuse kohta öelda," ütles Talvik. "Nüüd sõltub kõik sellest, mis otsus täna kell 15 vastu võetakse. Oluline on ka see, et kõikidele neile, kes kutsusid teema kritiseerimist väiklaseks, on nüüd selgeks tehtud, et reegleid on rikutud.

"Mulle tuli auditi tulemus tõsise positiivse üllatusena. Ma arvasin, et teema nullitakse ära ja välja tuleb ümmargune mull, natuke läks pahasti, aga lõpuks on kõik hea. Kuid ma lugesin auditi läbi ja seal on väga hästi EASi otsuste silmakirjalikud põhjendused tümaks teinud." Talviku sõnul kuulab korruptsiooni erikomisjon esmaspäeval ka EASi auditi tellinud minister Liisa Oviiri seisukohti.

"Rahandusministeeriumi auditi otsus on teatud verstapost. Poliitilisele priviligeeritud klassile öeldi selgelt, et teile kehtivad samad reeglid, mis tavakodanikule. Kui sa oled teinud taotluse majutusasutuse rajamiseks, siis sind käsitletakse võrdsena teise inimestega," ütles Talvik.

"Vabaerakonna jaoks on poliitiliselt juhitud eurorahade jagamise teema laiem. See on nüüd asi, mis vajab ühiskonnas välja rookimist. Mentaliteeti, et kui sa pääsed võimule, siis sa pääsed ka rahajagamispunktidesse, ei tohi olla."

"Politiiliselt priviligeeritud inimeste vastu on rahulolematus tekkinud, sest neile kehtivad nagu teised reeglid. Ma loodan, et siit saab alguse tajumine, et ei tohi olla eraldi seltskonda, kes saab nautida hüvesid oma poliitilise positsiooni pärast. Kõik sõltub nüüd nendest järgmistest sammudest, aga poliitilise kultuuri muutuse poolest on see audit väga oluline."

Samuti puudutab see Talviku sõnul ka nõukogudesse määramise süsteemi. "Näiteks Kalev Lillo on istunud igas nõukogus, kus on mingid sahkerdamised käinud ja alati on ta pääsenud vastutusest ja Reformierakond hoiab teda siiani enda ligi. Oluline pole visata solgiämber Toomas Hendrik Ilvese poole, vaid vaadasta suuremat pilti," ütles Talvik. "Jumala pärast, keegi peab vastutama selliste sahkerdamiste eest!"