Arumäe sõnul olid kasvu vedavad sektorid tavapäratud ning ootamatud – veondus ja laondus, info ja side ning haldus- ja abitegevused ning ka kiire kasv majutuses.

"Ebatavaliselt suured kasvud ebatavalistes sektorites olid seotud suurte hinnakõikumistega. Veonduse ja laonduse suur lisandväärtuse kasv tulenes asjaolust, et transpordisektoris hinnad pea sama palju langesid.

Ehk siis koguste osas muutused tegelikkuses kuigi suured ei ole. See on juba rohkem kooskõlas varasemate andmetega ekspordi ning reisiteenuste kohta, mis suhteliselt tagasihoidlikult suurenesid.

Hinnad on transpordisektoris kvartaliti väga palju kõikuvad ning näiteks eelmise aasta teises kvartalis oli veondus kõige suurem lisandväärtuse osas langeja, samuti hindadest tulenevalt," põhjendas Arumäe.

Neljanda kvartali SKP andmetest paljastus ühtlasi, et selles kvartalis oli SKP kiirenemise taga ühekordseid tegureid.

"Sealhulgas saime teada, miks sisemajanduse nõudlus ootamatult kiirelt kasvas - selle põhjustasid valitsussektori suurenenud kaitseotstarbelised kulutused. Ilmselt on tegemist ühekordse teguriga neljandas kvartalis, mille arvelt 2013. aasta esimese kvartali kasv nõrgemaks jääb," rääkis Arumäe.

Kas ülejäänud sektorite kasv selle osa tasakaalustab või jääb esimese kvartali kasv nõrgemaks, ei oska ta praegu täpselt prognoosida.

Kokkuvõttes läks Arumäe sõnul pilt majanduse väljavaadete osas nende uute andmete valguses veidi hägusemaks kui see siiani oli.