Nordeconi ja Rambolli pakkumine ulatus 39,3 miljoni euroni ilma käibemaksuta. Varasemalt katkenud Aruvalla–Kose hankel oli Nordeconi ja Rambolli pakkumine ilma käibemaksuta 506 miljonit krooni ehk 32,3 miljonit eurot, vahendab BNS.

"Maanteeamet tunnistas hanketingimuste kohaselt kvalifitseerunuks kõik kolm Aruvalla–Kose teelõigu projekteerimise ja ehitamise hankel osalenud pakkujat. Kuna ükski osapool seda otsust ei vaidlustanud, siis tunnistas maanteeamet kõik kolm pakkumust ka vastavaks ning tunnistas edukaks Nordeconi ja Rambolli poolt madalaima hinnaga tehtud ühispakkumuse," rääkis eelmise nädala esmaspäeval Nordecon AS-i juhatuse liige Erkki Suurorg.

Hankel osales ka konsortsium Lemminkäinen, Tref ja Trev2, kelle pakkumine oli 41,1 miljonit eurot. Merko Ehituse pakkumise summa 43,8 miljonit eurot.

Aruvalla–Kose tee-ehitusprojekt on vaidluste tõttu pikalt veninud. Projekt on seotud ka kriminaaluurimisega, kus riigiprokuratuur uurib riigiametnikke. Maanteeameti esimene Aruvalla–Kose hange kestis mitu aastat ja seda saatsid korduvad vaidlustused. Lõpuks tühistas hanke rahandusministeerium.

Hetke plaanide kohaselt peaksid tööd valmima 2013. aasta suve lõpus.