Ettevõtte müügitulu säilis 2007. aasta tasemel, ulatudes 1,17 miljardi kroonini, teatas AS Tallinna Sadam.
Ettevõtte majandustulemusi mõjutas positiivselt läbi aegade suurim kasv reisijate arvus, mis viis reisijate kogumahu 7,25 miljoni reisijani.
Seda toetavatest teguritest olulisimad olid Eesti liitumine Schengeni viisaruumiga 2007. aasta detsembris, liinilaevade jätkuv uuenemine ja kruiisivaldkonnas Läänemere piirkonna populaarsuse kasv.
Negatiivset mõju avaldasid nii 2008. aasta teises pooles alanud maailmakaubanduse mahu vähenemine, kui ka juba 2007. aasta kevadel alguse saanud kaubamahtude järsk vähenemine, mis küll 2008. aastal pidurdus ning püsis eelmisel aastal igakuiselt suhteliselt stabiilsel tasemel.
ASi Tallinna Sadam nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul näitab ettevõtte tulubaasi säilimine ja kasumi kasv vaatamata kaubamahus toimunud vähenemistele ettevõtte oskust muutunud turuolukorraga seotud riske maandada ning juhatuse viljakat tööd tegevuse efektiivsemaks muutmisel.
„Viimasel paaril aastal nii regiooni kui rahvusvahelisele transiidisektorile osaks saanud tagasilöögid ja maailmakaubanduse mahu langus, kinnitavad vaid veelgi vajadust ettevõtte tulubaasi mitmekesistamiseks, mis vastavalt 2008. aasta suvel kinnitatud strateegiale on planeeritud teostada läbi ettevõttele kuuluva kinnisvara arenduse ja konteinerkaupade veoga seotud tulude osakaalu suurendamise,” märkis Seli.