Pressikonverentsil tutvustati valitsuse heakskiidu saanud maksumuudatusi. Maksumuudatuste vastuvõtmine on saanud palju kriitikat rahanduskomisjoni liikmete Aivar Sõerdi ja Remo Holsmeri poolt, sest nendega tutvumiseks oli aega jäetud vaid üks nädalavahetus.

"Ma hea meelega ei kommenteeriks, kuidas riigikoguliikmed seda ajastust hindavad ja see sõltub liikmest endast. Kinnitan, et rääkisin nii Remo Holsmeri kui Aivar Sõerdiga ja nende küsimused ettepanekute kohta läksid väga täppi, mis tähendab, et nad saavad aru, mida nad lugesid," ütles Dmitri Jegorov.

Küsimusele, kas kõigest nädalavahetusest piisas, et niivõrd mahuka kobareelnõuga tutvuda, vastas Jegorov, et küsimus on veidi liiga poliitiline. "Mis puudutab dokumendi mahtu, siis ma pigem võtan seda komplimendina rahandusministeeriumi ametnikele. Kui rääkida sellest, kas parlamentaarne menetlus on tagatud, siis täna olin ma rahanduskomisjonis ja nendest muudatstest saavad aru nii koalitsiooni kui opositsiooni liikmed. See maht pole kellelgi takistanud sellest aru saanud."

"Jah, tõesti me oleme olukorras, kus eelarve menetlus on riigikogus pooleli ja ilmselt sellega on tempo praegu ette antud. Samas tuleb välja tuua ka seda, et osad positiivsed muudatused, nagu tulumaksuvaba miinimumi tõstmine, rakenduvad alles 2018. aastal ja neid pole põhjust tegelikult praegu valmis teha, aga ikkagi tehakse. Teemad, mille puhul tuleb kiirustamist ära hoida: pangamaks, ettevõtluskontode loomine ja ettevõtete tulumaksu langetamine 14% peale, jäetaksegi järgmisesse aastasse."

"Pangamaksust ei kuule enne uut aastat, sest praegu veel sellega ei tegelda ministeeriumis. See ei ole selline teema, mida peab enne aasta algust menetlema ja analüüsid käivituvad alles järgmisel aastal," ütles Jegorov.