"Minu hinnangul toimus tehing kahe füüsilise isiku vahel, kelleks olid Läti kodanik Magonis ja Eesti kodanik Ossinovski ning tehing toimus kolmanda osapoole huvides. See kolmas osapool ei ole minu hinnangul Eesti ettevõte Skinest, vaid hoopis mingi muu," rääkis Saulvedis Vārpiņš, vahendab ERR.

Tänane Ärileht avalikustas, et altkäemaksuskandaali tõmmatud Oleg Ossinovski palkas enda kaitsjaks lätlastele hästi tuntud tippadvokaadi Vārpiņši, kes on endale nime teinud paljudes korruptsioonijuhtumites, kaitstes enamasti altkäemaksu võtmises süüdistatuid.

Magonis vahistati eelmisel nädalal, kui ta oli tagasiteel Eestist Lätti. Kahtlustatakse, et ta võis vedurihanke eest võtta pool miljonit eurot altkäemaksu Eesti rikkaimalt ettevõtjalt Oleg Ossinovskilt, kelle firma Skinest müüs Läti raudteele neli vedurit.

Läti riiklik raudteefirma sai eile Venemaalt ametliku teate, et Läti-suunalised kaubaveod vähenevad järsult. Teates märgitakse, et kahe riigi vaheline raudteeühendus on väga halvas seisus, mistõttu teeb Venemaa seal kahe järgmise kuu jooksul remonti. See vähendab läbilaskevõimet ja Läti kaudu veetavaid kauba­koguseid.

Zatlers ütles selle kommenteerimiseks, et nähtavasti on Jakunin mõjukas Läti oligarh, kes paneb lihtsalt äri kinni, kui ta seda soovib.

Magonise 50. sünnipäeva pidustused toimusid sel aastal uhkes Rundale lossis, kus osales ka Jakunin. Jakinin on samal ajal USA sanktsiooninimekirjas. Teda on soovitud panna ka Euroopa Liidu sanktsiooninimekirja, seda on toetanud näiteks Eesti, aga Läti on selle vastu võidelnud.