Modesat arendab raadiosidetehnoloogiat, mis aitab vähendada seadmete energiatarvet, suurendada sidekanalite läbilaskevõimet ja toimiva side kaugust.

"Meil on hea meel investeerida arendusprojekti, mille tulemust saab rakendada paljudes valdkondades alates satelliitmodemitest kuni Wifi ja Wimaxini välja," ütles ASI juhatuse esimees Toivo Annus. "Modesati tehnoloogia on selgelt suunatud globaalsele turule ning juba tootearendusele eelnevas faasis on seadmetootjatelt tulnud positiivseid signaale."

Modesati tehnoloogia võimaldab tõhustada mitmeid traadita siderakendusi, sealhulgas satelliitsidet, Wifit, Wimaxi ja operatiivraadiosidet, mida kasutavad turvafirmad, politsei ja kiirabi. Nende rakenduste puhul pole oluline niivõrd ühenduse kiirus, vaid stabiilsus. Modesati tehnoloogia võimaldab sama energiakulu juures suurendada signaali leviulatust ning vähendada signaali tundlikkust müra suhtes.

"Nii nagu sidekaablite puhul, on edastatava info maht piiratud ka traadita tehnoloogiate juures," selgitas Modesati juhatuse esimees Tarmo Pihl. "Näiteks kalli satelliitside puhul annab suurema andmemahu surumine olemasolevasse kanalisse äärmiselt olulise rahalise kokkuhoiu. See on valdkond, kus Modesati arendus- ja teadustööl ning intellektuaalsel omandil on tugev rahvusvaheline turupotentsiaal."

Modesati tuumiktegevus on Eestis, kuid kõnealuse patenteeritud tehnoloogia töötasid välja Valgevene teadlased, kes on kaasatud ka ettevõtte omanikeringi. ASI investeeringu toel tootearendust hoogustanud Modesat loodab hankida esimesed olulised rahvusvahelised kliendid paari aasta jooksul.