Bill Gates ja Warren Buffett kuuluvad maailma rikkurite esiviisikusse. Mõlemad on alla kirjutanud „Giving Pledge'le", mis tähendab, et nad on lubanud, et pärast surma jääb pool nende varandusest heategevusele. Sellega on liitunud veel teisedki miljardärid.

Paul Ramsay sellega seotud ei ole. 78-aastasena lühiajalise haiguse tagajärjel surnud mehe esindaja avaldas pärast kurba sündmust paljudele üllatava uudise. Ramsay jättis kogu oma 3,4 miljardilise varanduse heategevuseks. Alguse sai Paul Ramsay Fond. See on Austraalia ajaloo suurim eraisiku annetus ja suurim fond. Pauli testament ütles, et fond saab endale tema aktsiapaki (tema enda osa Ramsay Health Cares on 36,2% ehk umbes 73 miljonit aktsiat). Fond teenib dividendide pealt. 2013. aastal maksis ettevõte aktsia pealt 0,7 dollarit dividende. See teeb 51 miljonit dollarit aastas. Kõik see suunatakse heategevuseks. Fond müüb tasapisi maha ka kõik aktsiad - vaikselt seetõttu, et turul ei tekiks hinnašokki.

Veel ei ole teada, millised valdkonnad või asutused hakkavad fondist raha saama. Elu ajal annetas Ramsay palju vähiuuringute jaoks ning andis raha ka vaestele. Lisaks aga ka Kevin Spacey poolt alguse saanud heategevusele, mis aitab hädas olevaid näitlejaid, lavastajaid ja kirjanikke.

Paul Ramsay ei abiellunud kunagi ja tal ei olnud lapsi. Pereliikmetest olid tema kõrval kaksikõde ja vend. Mehe rikkuse allikas on tema enda loodud erahaiglate kett Ramsay Health Care, mille aastane käive on üle 2,5 miljardi dollari. Lisaks olid Ramsay'l ka osalused mitmes Austraalia meediaettevõttes ja spordiklubis. Ta kuulus kümne rikkama Austraallase hulka.

"Rikas võrdub ahne" ei kehti sugugi kõigi varakate inimeste puhul. Heategevus on muutumas üha populaarsemaks.