“Oleme Assa Baltikumi Konverentsi korraldanud juba alates 1997. aastast,” räägib AS AssaBalt turundusjuht Maigi Peeduli. “Algselt vaid oma Baltikumi ja Venemaa koostööpartneritele mõeldud konverentsist on tänaseks välja kasvanud lukuala uudistooteid tutvustav rahvusvaheline erialamess,” lisab ta.

“Assa Baltikumi Konverentsi näol on tegu minimessiga, kus esitleme lukuala uudistooteid ASSA ABLOY Gruppi kuuluvatelt firmadelt Rootsist, Taanist, Norrast, Inglismaalt ja Saksamaalt,” selgitab Peeduli ja leiab: “Üks huvitavamaid lahendusi messil on Eestis esmaesitlusele tulev HiO kontseptsioon, mis on läbipääsusüsteemi komponentide ühilduvusplatvorm. See on tehniline lahendus, mis võimaldab seni üksteisest eraldi toiminud lukustuskomponente lihtsalt ühildada, nende koostööd koordineerida ning arvuti abil jälgida. Uus lahendus annab omanikule täieliku kontrolli hoone läbipääsude, turvalisuse ja toimimise üle. Lisaks tutvustatakse messil ka ajaloolisi EPOK seeria akna- ja rõduukselinke, stiilseid roostevabast terasest ukselinke, uut disainilahendust hotellilukkudele ning palju muud huvitavat.”

Paralleelselt näitusega toimuvad seminarid sellistel teemadel nagu lukuturu tulevikutrendid, võtme funktsioonid täna ja tulevikus, evakuatsiooni- ning tuleohutust reguleerivatest standardid ja nõuded Euroopa Liidus, hotellilukustuse uudistooted jpt. Näitus ja seminarid on mõeldud kõikidele lukufirmade ja uksetehaste esindajatele, samuti ehitusfirmadele, arhitektidele ja kõigile neile, kes tahavad lukuala uuendustega kursis olla.

AssaBalt AS asutati 1995. aastal Tallinnas Rootsi lukufirma Assa AB tütarfirma ja esindusena Balti riikides. Tänaseks on firma avanud kontorid ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Assa AB on 1881. aastal asutatud Rootsi lukutootja, kelle tooteportfellis on lai valik väga erineva kasutusalaga lukke. Tänu pidevale tootearendusele on Assa AB tõusnud üheks maailma juhtivaks turvalukkude tootjaks. Assa AB ja AssaBalt kuuluvad mõlemad maailma suurimasse lukukontserni ASSA ABLOY Grupp.