Norwegian, mis on saamas Ryanairi ja easyJeti järel populaarsuselt kolmandaks odavlennufirmaks Euroopas, teeb sel nädalal esimesed lennud üle Atlandi USA-sse. Gatwicki lennujaamast Londonis on nüüdsest võimalik Norwegianiga lennata Floridasse, Los Angelesi ning New Yorki.

The Daily Mail kirjutab, et Norwegiani kartmatu lüke alustab Atlandit ületavatel lendudel tõenäoliselt hinnasõja. Olemasolevad teenusepakkujad peavad hakkama võitlema reisijate säilitamise eest ning ei saa ka välistada teiste odavlennufirmade sisenemist liinile. Näiteks Ryanair on lubanud viie aasta jooksul alustada Euroopa ja USA vahelisi lende, mille hinnaprognoosiks on 10€ ühe otsa eest, millest pärast kõigi lisatasude juurdearvamist kujuneb 182 eurot.

Lennufirma Norwegian tegevjuht Bjørn Kjos kinnitas, et Suurbritannia ja USA vaheliste odavlendude nõudlus on suur. Norwegian on saanud kindlust ka olemasoleva Norra ja USA vahelise odavlennuliini edust. Häid hindu suudetakse pakkuda tänu uutele kütusesäästlikele Dreamliner lennukitele – see võimaldab lennata kasumlikult ka viimse istekohani täitumata lennukitega.

Gatwicki lennujaama tegevjuht Stewart Wingate ütles oktoobris, et Norwegiani otsus pakkuda hea hinna ja uute lennukitega kõrgekvaliteedilist teenust muudab tööstusharus nii mõndagi. Lisaks loodab Gatwick uute odavühendustega pakkuda konkurentsi Heathrow lennujaamale.

Lendude suvised hinnad jäävad Londonist USA-sse lennates vahemikku 352,20-674,30€, tagasilend on vahemikus 231,40-308,70€. Septembrist saab USA-sse 262-390,80€ ning tagasi Londonisse 231,40-308,70€. Odavlennufirmadele omaselt lisandub hinnale veel 46,40€ kummalgi suunal, mille sees on kaks einet, istekoha reserveering ning üks ühik pagasit.