Samale tulemusele jõudis veel kaks sõltumatut auditeerijat. See jääb samasse suurusjärku, mida ka Anders Tsahkna abilinnapeaks oleku ajal müüdud keskuse eest saadi. Maksti 9,2 miljonit krooni, lisaks 11 miljoni krooni suurune investeerimiskohustus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Audiitorfirma Rimess tegi tööd kolm nädalat ning hindas ettevõtte väärtuseks 13,3 miljonit krooni. Linnaga juba varem pikka aega koostööd teinud PriceWaterhouseCoopers jõudis neljanädalase töö järel samuti järeldusele, et TDK 100 protsendi aktsiate turuväärtus selle aasta 31. mai seisuga on 13,1 miljonit. PWC võrdles oma töös 75 terviseasutust, mis on ka börsil, seega saadi võrdluses teada õige turuhind, mida terviseasutused praegu väärt on.

Haiglate juhatused tellisid kontrolli mõttes pärast Rimessi tulemuste selgumist veel ühe auditi auditeerimisfirmalt Ernst & Young Baltic AS, et veenduda 13 miljoni turuväärtuse õigsuses. Nende tulemus oli sama, 11–13,8 miljonit krooni.

Audiitorfirma BDO tegi linnakantselei tellitud ja 100 000 krooni maksma läinud eksperthinnangu vähem kui nädalaga. See tõi välja, et TDK on haigekassale võlgu 9,5 miljonit, kuid aruande kohaselt ei pea TDK seda võlga ära maksma. BDO loogika seisnes selles, et kui seda summat ei pea tasuma, siis lisades selle 13 miljonile, saab õigeks diagnostikakeskuse hinnaks kuni 22 miljonit krooni.

Tallinna Diagnostikakeskuse nõukogu liikme Janek Ottise sõnul võlgneb diagnostikakeskus tõesti haigekassale 9,5 miljonit krooni.

“Praegu käivad haigekassa ja diagnostikakeskuse vahel läbirääkimised nimetatud 9,5 miljoni krooni suuruse võla maksmise graafiku osas,” tõdes Ottis.