Londonis langeb tõenäoliselt nafta hind taas alla 50 dollari joone, kuna augusti enam kui 20% nafta hinnatõus tundub liigne, kirjutab Reuters.

Lisasurvet pakkus kütuseturule Hiina rafineeritud naftatoodete ekspordi kasv, mida nähakse värskeima indikaatorina, et üleilmne nafta ülepakkumine jätkub.

Hiina diisli ja bensiinieksport kasvas juulis aastaga vastavalt 181,8% ja 145,2%, mis paneb surve alla rafineerijate marginaalid.

Londonis maksis täna varahommikul nafta 50,22 dollarit, mis teeb musta kulla päevaseks languseks 1,3%. USAs odavnes nafta 1,1%, 48,01 dollarile barrelist.

Analüütikud arvavad, et naftaturul ei ole erilisi põhjuseid, mis toetaksid hinnatõusu, pigem ostsid varem nafta lühikeseks müünud kauplejad positsioonide katmiseks naftat enne naftatootjate peatselt toimuvat kohtumist.

Naftakartelli OPEC liikmed ja Venemaa kohtuvad septembris, et arutada tootmise külmutamist, kuid analüütikute arvates muudavad Saudi Araabia ja Iraan leppe võimatuks.

Barclaysi analüütikute arvamuse kohaselt on seoses kestva ületootmise ja nafta ladustamisvõimaluste piiratusega augusti 20% nafta hinnatõus põhjendamatu ning 50 dollariline ja kallim nafta hind on jätkusuutmatu.

Läinud nädalal suurenes USAs naftat tootvate puurtornide arv 10%.