Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga lisandus augustis enim kahjujuhtumeid, mis olid seotud liikluses kannatada saanud inimestega. If Kindlustus registreeris augustis 76 liikluses tekkinud isikukahju, mida on 43% võrra rohkem kui eelmise aasta sama kuu jooksul.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhi Taavi Kiibuse sõnul muutub augusti lõpul taas aktiivsemaks liiklus linnades. “Inimesed tulevad puhkustelt tagasi, vanemad valmistuvad tööle ja lapsed kooli minema. Äkiline liiklustiheduse kasv toob kaasa ka palju ohuolukordi ja õnnetusi,”
sõnas Kiibus. Sügiseti muudavad tema sõnul liiklemise ohtlikumaks vihmast ja langenud puulehtedest tingitud libedus ning oluliselt halvenenud nähtavus.

“Kõige kindlam viis libedaga õnnetusi vältida on valida sobiv sõidukiirus. Hea oleks ka kontrollida, et tuled ja klaasipuhastajad korralikult töötavad. Jalakäijad peaksid pimedal ajal liikudes kindlasti kandma helkurit või helkurvesti, sest vastutuleva auto tuledest pimestatud juhil on inimest teel raske märgata,” selgitas Kiibus.

Kahjujuhtumite kasv oli märgatav ka liikluses tervikuna. Liikluse varakahjusid registreeriti augustis 766, mis on kolmandiku võrra enam kui aasta tagasi. Ka kõigi kahjuliikide lõikes olid augustis suurimad
väljamaksed kasko- ja liikluskahjud, mida If korvas vastavalt 1,18 miljoni ja 0,8 miljoni euro eest. Registreeritud kaskokahjudest moodustasid 40,7% klaasikahjud ning 24,3% olid põhjustatud otsasõidust loomale või muudele objektidele.

Teatatud varakahjude arv langes aastaga 40,2%. Aastal 2010 jäid just augustikuusse palju purustusi ja kahjujuhtumeid toonud tormid. Selle aasta augustis olid ligi veerand varakahjudest seotud veelekete ja –avariidega. Tormi ja tugeva tuulega seonduvaid kahjusid oli ka selle aasta augustis
tavapärasest enam.

Erinevate varakahjude hüvitised moodustasid 0,76 miljonit eurot. Ligikaudu 90% neist maksti välja Eestis ning 10% välisriikides toimunud kahjujuhtumite eest. Eesti kahjujuhtumitest ligi pooled ehk 48% olid seotud Harjumaa ja Tallinnaga.