Lauluväljakul tuleb autopidu

Tallinna lauluväljakul toimub 3. ja 4. mail auto- ja muusikapidu Auto 97.

Enamik suuremaid autofirmasid on teatanud oma osavõtust ning lubanud seal esitleda oma uusimaid mudeleid. Esinema on kutsutud ka mitmed Eesti ansamblid.

üritus on rahvale tasuta.

Ilmus nimeka autokataloogi eestikeelne versioon

Autoajakirja Autorevüü kirjastav AS Kodukiri andis eesti keeles välja Saksa Motor-Presse Internationali iga-aastase autokataloogi.

Kataloog on värvitrükis ning sisaldab fotosid, autode tehnilisi andmeid ja hinnanguid kõigi 1997. aastal seeriatootmises olevate sõiduautode kohta.

Eestikeelse autokataloogi tiraazh on 15 000.

Kirjastuse Motor-Presse International iga-aastane autokataloog on ilmunud järiepidevalt 40 aastat. Seda on trükitud 18 riigis 16 keeles. Saksamaal on autokataloogi tiraazh 700 000.

Volvo asutab eriautode tootmisfirma

Rootsi autotootja Volvo Car kavatseb asutada eraldiseisva firma, mis toodaks erisõidukeid, nagu politseiautod, kiirabiautod, limusiinid ja kuulikindlaid autod, teatas firma.

Volvo hinnangul om sellel sektoril märkimisväärne arengupotentsiaal.

1996. aastal tootis Volvo Car Corporation ise umbes 3500 eriautot ja müüs umbes sama arvu sõidukeid erinevatel turgudel edasiarendamiseks. Erisõidukite turu mahuks ainuüksi Euroopas hinnatakse 150 000 sõidukit aastas.

Suurem osa 1996. aastal toodetud sõidukitest olid taksod, politseiautod, kaubaveokid ja kiirabiautod, samuti toodeti limusiine, surnuautosid ja kaksikküttega autosid, mida saab kohe gaasilt bensiinile ja vastupidi ümber lülitada.

"Säilitades operatsioonide väikesemahulisuse, tehes mõõdukaid investeeringuid ja kindlustades lühikese= tootearendusperioodi, saame suurendada klientide tähelepanu sellele sektorile ja rünnata turge tunduvalt agressiivsemalt, millest esimeseks sammuks saab praeguste toodangumahtude kahekordistamine," ütles Volvo äsja ametisse nimetatud juht Walter Fortgrens.

Prantsusmaa keelab rasketel veoautodel pühapäeviti sõita

Prantsusmaa keelab sellest nädalast alates veoautodel sõidu pühapäeviti ja riigipühadel, teatas Prantsuse transpordiministeerium.

Keeld kehtib veoautodele, mis kaaluvad enam kui 7,5 tonni alates sellest laupäevast kell 10 õhtul kuni esmaspäeval kella 10-ni õhtul, sest järgmine esmaspäev on riigipüha. Reegli rikkujad peavad maksma 900 franki trahvi.

Prantsuse ja välismaa veokitel lubati siiani pühapäeval liigelda vaid juhul, kui nad olid teel välismaalt koju. Veoautojuhid saavutasid eelmisel aastal korraldatud streigi tulemusel keelu laiendamise, mis kindlustab neile vähemalt ühe vaba päeva nädalas.

BMW teenis mullu oma suurima kasumi

Saksa autotootja Bayerische Motoren-Werke (BMW) teatas, et firma möödunud aasta kasum suurenes 18,5 protsendi võrra 820 miljoni margani, mis oli kompanii kõigi aegade parim näitaja.

BMW maksustamiseelne kasum kasvas veelgi rohkem - 21,6 protsendi võrra 1,66 miljardi margani. Käive oli 52,27 miljardit marka ehk 13,3 protsenti kõrgem kui 1995. aastal. BMW otsustas tõsta dividende 1,5 marga võrra 15 margani lihtaktsiate pealt ja 16 margani eelisaktsiate pealt. Kompanii müüs möödunud aastal 644 107 autot ning tema Suurbritannia tütarfirma Rover müüs 507 254 autot.

VW peadirektoriks valiti tagasi

Saksa autotootja Volkswageni järelevalvenõukogu kinnitas Ferdinand Piechi järgmiseks viieks aastaks kompanii peadirektoriks.

Uus leping hakkab kehtima 1. jaanuarist 1998 ja kestab 31. detsembrini 2002. 59-aastase Piechi nimega seostatakse Euroopa suurima autotootja ümberkujundamist viimastel aastatel. Piechi tegevus on äratanud palju vastukaja. Iseäranis vastuoluline oli tema otsus värvata General Motorsist tööle Jose Ignacio Lopez, kelle ta hiljem oli sunnitud tööstusspionaazhikahtluste tõttu vallandama. Kohtuväline kokkulepe GM-ga läks VW-ga väga kulukaks.

EPL/ETA/Baltic News Service