Palgaleppe ehk siseriikliku autoveosektori üldtöökokkuleppe peaksid allkirjastama Autoettevõtete Liidu president Jaan Metssalu ja Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson 15. oktoobril, kuni selle ajani oodatakse asjast huvitatute ettepanekuid ja kommentaare, kirjutas BNS.

Kokkulepe on kavandatud jõustuma tänavu novembri algul.

Autojuhtide tunnitasu alammäär oleks 2,85 eurot. Veeremi remondiga seotud oskustööliste tunnitasu kesk- ja kõrgtaseme töödel oleks kolm eurot ning lihttöödel 2,15 eurot, seisab leppe esialgses tekstis. Leppe järgi peaks kuus olema keskmiselt 168,3 töötundi.

Veoseveo mootorsõiduki juhile on leppe teksti järgi keelatud arvutada ja maksta töötasu läbitud kilomeetrite või veetud kaubakoguste alusel. Erandina võib läbitud kilomeetreid või kaubakogust arvesse võtta lisatasu maksmisel

Peterson ütles pressiteates, et lepe tagab autojuhtidele suurema kindlustunde haiguse ja pensioni puhuks ning julgeoleku teistele liiklejatele, et palka ei maksta liikluseeskirjade rikkumise eest.

Autoettevõtete Liit ja Transpordi Ametiühing alustasid läbirääkimisi uue palgakokkuleppe sõlmimiseks siseriiklikus autoveosektoris tänavu augustis. Palgaleppe peamine eesmärk on autojuhtide palgataseme ühtlustamine.