AS Hansa Varakindlustus kindlustusdirektor Margus Liigandi sõnul moodustasid liikluskindlustuse turu summaarsed kahjud esimesel poolaastal 59 mln krooni, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

“Kui sellele lisada diilerite kahjud, siis üldmiinus moodustab 76 mln!” räägib ta.

Kindlustusfirmade kahjude peamisteks põhjusteks on olukorra halvenemine teedel, teederemondi kallinemine, palkade kasvu kiirtempo (millega kaasnevad ka kõrged kompensatsioonid), ravikulude kallinemine.

Liigand märgib, et vabatahtliku autokindlustuse “kasko” turul on samad trendid, kuid siin hindade kasvu ei oodata. “Seni on kindlustusseltside tulemused selles segmendis olnud head, peale selle on inflatsiooni mõju kasko-kindlustusele väiksem. Lisaks areneb ka konkurents — peamine garantii, et hinnad ei hakka tõusma.”

Kindlustusseltsid peavad tulevikus mõtlema tõsisemalt oma töö tõhususe tõstmisele. AS Hansa Varakindlustuse juhatuse esimees Jan Andresoo sõnul mitte ainult konkurents, vaid ka turu jahtumine hakkab kindlustusseltsidelt nõudma suuremat paindlikkust.

Vabatahtliku kindlustuse segmendi tulud jaotuvad järgmiselt: 75% — kulude katmiseks ehk kompensatsioonid kindlustatud klientidele; 25% — otseselt kindlustusseltside tootmiskulud, palgad, kommunaalkulud jms; ning vaid 5% — kasum.