Neste Eesti ASi juhataja Indrek Kaju sõnul on enimtarvitatava bensiini 95 tonni hind jõuludega võrreldes tõusnud 80 USA dollari võrra ehk ligi 360 dollarini. Eestis peaks see Kaju hinnangul tähendama kütuse hinna tõusu 80 sendi võrra liitri kohta. “Kui mõni kuu tagasi kompenseeris kütuse hinna tõusu dollari nõrgenemine, siis nüüd, kui nii dollari kui ka kütuse hind liiguvad ühes suunas, toob see kaasa bensiini kallinemise,” ütles ta.

Samas ei tahtnud Neste juht ennustada, millal täpselt ja kui palju kütuse hind võib tõusta. “Sisseostu hind tõuseb igal juhul ja ega kütusemüüjatel suuri varusid pole,” lisas Kaju.

Uno X automaattanklaid opereeriva Hydro Texaco Eesti ASi tegevjuht Andres Kivistik ütles, et hinnatõus saab tõenäoliselt teoks juba järgmisel nädalal. “Kui nüüd kütuse hind maailmaturul ei tõuse, siis rahuldaks meid umbes 30–35sendine hinnatõus liitri kohta. Ma rõhutan, et juhul, kui hind rohkem ei tõuse,” sõnas ta.

Hinnatõusu tulekut kinnitas ka Statoil Eesti turundusjuht Hede Kerstin Luik. “Hinnatõus on õhus olnud juba pikka aega, arvestades maailmaturul toimuvat ning sündmusi naftat tootvates riikides,” sõnas Luik.