"Üheksa kuuga jääb 650 autot möödunud aastale alla, aga möödunud aasta oktoobrist pole Renault ja Dacia numbreid sees, mistõttu on praegu müük [Renault'd ja Daciat juurde arvestades] ikkagi peaaegu mulluse lähedal," rääkis Uudla BNS-ile kolmapäeval.

"Eelmise aasta lõpu numbrid olid ju nii mannetud, et neist peaks tänavune müük ikka üle olema. Mingil määral müük on ikkagi kasvanud," lisas ta.

Mullu oktoobris, novembris ja detsembris müüdi ühes kuus keskmiselt umbes 430 uut sõiduautot. Tänavu septembris tõusis müük 901 uue sõiduautoni, mis on selle aasta kõrgeim kuine näitaja.

Tänavu üheksa kuuga on Eestis müüdud kokku 6267 uut sõiduautot. Numbrid ei sisalda Renault ja Dacia andmeid.

Mullu müüdi Eestis kokku 8234 uut sõiduautot, osaliselt ilma Renault ja Dacia andmeteta.

2008. aastal müüdi Eestis kokku 24 347 sõiduautot ja 2007. aastal rekordilised 30 902 sõiduautot.

Tänavu üheksa kuuga on maanteeameti autoregistri andmetel Eestis esmaselt registreeritud kasutatud autosid 13 181. Kasutatud autosid imporditi Eestisse mullu ligi 11 089, varasematel aastatel aga ligi 2-4 korda sellest enam.

Uudla sõnul on huvi kasutatud autode vastu suurenenud. "Seega importöörid jälle tegutsevad, vahepeal olid nad päris välja suremas."

Maanteeameti andmetel on kasutatud autode esmane registreerimine kasvanud tänavu järjepidevalt ning ületas septembris 2000 auto piiri, mis on samuti selle aasta kõrgeim kuine näitaja.