Käsipesulas pestakse auto perfektselt puhtaks peaaegu sama summa eest, mis kulub automaatpesulas, kuid pesulaaja peab päevajagu ette kinni panema.

Tallinna automaatpesulate hinna ja pesutulemuse suhtes pettunud Autoleht leidis auto puhtakssaamiseks enda arust geniaalse lahenduse: mis võiks olla lihtsam ja mugavam, kui poodlema minnes jätta auto kaubanduskeskuse parkla käsipesulasse ning ostudega naastes sõita koju puhta autoga?

Õnneks taipasime enne pessu ja poodi kihutamist pesulatesse helistada. Juba esimene telefonikõne tõi meid maa peale tagasi. Sikupilli keskuse keldriparklas tegutsev Enteks pesulad pakkus keskhommikusele helistajale esimest vaba aega lihtsaks välispesuks sama päeva õhtuks või järgmise hommikuks, Tallinna kaubamajas šoppajale sobiva Rävala puiestee parkimismaja firma Värvilised autopesulad aga teatas napilt: „Homme kell 12!“.

Äärelinnapesulais oli keset töönädalat rohkem hõlpu, sest Mustika keskuses (sealgi tegutseb Enteks) oli pesulaaegu valida samaks ja järgmiseks, Järvel järgmiseks päevaks. Teisisõnu peab määrdunud auto omanik poeskäigu sättima selle järele, millal pesula soostub tema sõiduki ette võtma.

Selle tülikuse aga kannatab ära, sest kahes pesulas saime auto puhtaks peaaegu perfektselt (kaasaarvatud põrandamatid), kusjuures võitja tegi töö kõige odavamalt.

Arvestades, et hind on peaaegu sama kui automaatpesulais (sõltuvalt firmast maksab autopesu 12-15 €), aga auto saab käsipesulas võrreldamatult puhtamaks, julgeb Autoleht neile firmadele kuulutada töörohket tulevikku – kui veel kõikjal saaks kaardiga maksta ning pesulaaja kiiremini, ei oskakski enamat tahta.

Pingerida kujunes selliseks:

1. Rävala parkimismaja (Värvilised autopesulad) ****/* (see tähendab 4,5 tärni)
Aadress: Rävala puiestee 5

Arve 12 eurot (džiibi ja mahtauto pesu on 20 ja kaubiku-väikebussi oma 30% kallim).
Luubiga uurides leidis autolt mustust vaid esikaitseraua ühest õnarusest, summutiotsikult ning paari veljekodara vahelt ja kuivatamata olid jäänud põrandamatid.

2. Järve keskus (Autoplusi pesula) ****
Aadress: Pärnu maantee 238

Arve 15 eurot.
Täiusest jäi puudu vaid tagaluugi siseservade kuivatamata jätmine.

3. Sikupilli keskus (Enteks pesulad) ****
Aadress: Tartu maantee 87

Arve 15 eurot
Auto oli kenasti puhas. Hoolega uurides selgus, et mustaks jäid esiporilapakate kaugemad servad ja paar veljekodaraõnarust ning tolmuseks tagaluugi siseserv.

4. Mustika keskus (Enteks pesulad) ***/*
Aadress: A. H. Tammsaare tee 116

Arve 15 eurot.
Käsnast puutumata jäänud pori leidsime parempoolselt esiukselt ning ilukilpide kodarailt. Pakiruumiluugi servi puhastades oli räpane lapp riivanud vasakut puhtakspestud tagatiiba.

Sellegipoolest oli tulemus selgelt parem, kui parimagi automaatpesula pakutav.

Pikemat kirjeldust pesulates toimunust loe Autolehest.