Volvo ei plaani väikeautode tootmist

Rootsi autotootja Volvo teatas, et vaatamata maailmas kiiresti populaarsust võitnud väikeautode trendile ei ole firmal plaani oma väikeautoga turule tulla.

Volvo põhjendas seda vajadusega järgida rangeid turvastandardeid. Volvo peadirektor Tuve Johannesson ütles, et BMW 3-seeria ja Mercedes-Benz C-klassiga konkureeriv Volvo S40 on "väikseim ja turvalisim auto" praegusel turul. Euroopa autotootjad on toonud viimase aasta jooksul turule terve rea sõidukeid, nagu Mercedes A-klass ja Audi A3, mis on niisama suured kui Volkswagen Golf. "Me ei taha praegu anda oma kaubamärki väiksematele autodele," ütles ta Financial Timesi autotööstuskonverentsil esinedes.

Johannesson ütles, et Volvo kavatseb tugevdada oma positsiooni luksusautode turul, kuid lisas, et turvaomaduste täiustumise korral on võimalik tulevikus hakata tootma ka väikeautosid.

Toyota toob turule mitu puuetega inimeste sõidukit

Toyota Motor Corp tutvustas eelmisel nädalal uusi puuetega inimestele mõeldud sõidukeid, mille hulka kuulub 24-kohalne Coaster-buss, kus on ruumi kahele ratastoolile, ning pöörlevate esiistmetega sõiduautod, kuhu ratastooliga sõitjatel on kerge siseneda. Uued autod tulevad müügile ainult Jaapanis.

Puuetega inimeste sõidukite läbimüük on Jaapanis viimastel aastatel järsult kasvanud. Tänavu loodab firma müüa 8000 spetsiaalselt puuetega inimestele mõeldud autot. "Tahame aidata vanuritel ja puuetega inimestel ühiskonda integreeruda ning anda kõigile liikumisvabaduse," ütles Toyota asepresident Kanji Kurioaka 25 uut sõidu- ja väikekaubaautot tutvustades.

Volvo katkestas lepingu Diana pilti kasutanud diileriga

Rootsi autotootja Volvo teatas, et katkestab lepingu Macau autodiileriga, mis kasutas printses Diana fotot, et tõsta turvalisuse poolest tuntud Volvode läbimüüki.

Reklaam "kõigile, kes väärtustavad elu" ilmus riigi suurimas päevalehes "Ou Mun". Printsess Diana suri 31. augustil autoõnnetuse tagajärjel, auto, milles ta sõitis, oli Mercedes 280. Mercedes on aga üks Volvo peamisi konkurente. See oli "täielik maitsetus", ütles Volvo pressiesindaja Ingemar Hesslefors.

Müüdi Hitleri kingitud auto

Genfis korraldatud haruldaste ja klassikaliste autode oksjon, mille hulgas oli ka sõiduk, mille Adolf Hitler kinkis ühele India maharadzhale, tõi sisse 3,5 miljonit dollarit.

Kõige kallimalt müüdi kuldsete käepidemete, lugemislampide ja hõbeilustustega, kuid pagasiruumita 1993. aasta Rolls Royce Phantom II, mille eest üks Kanada kollektsionäär maksis 396 000 dollarit.

1933. aasta Maybach Zeppelin, mille Hitler kinkis Patiala maharadzhale lootuses tema toetusele Teises maailmasõjas, osteti 330 000 dollariga.

General Motors suurendab tootmismahtu Poola tehases

General Motors kavatseb sel sügisel kahekordistada oma Poolas asuva tehase tootmisvõimsust ja võib laiendada tootevalikut, rahuldamaks üha kasvavat nõudlust.

Pannes tööle veel teise vahetuse, kavatseb GM suurendada tehase võimsust praeguselt 11 000-lt sõidukilt aastas 22 000-ni.

1994. aastal tööd alustanud tehas toodab Opel Astra mudelit, mille on välja töötanud GM-i Saksamaal asuv allüksus Adam Opel AG.

Eelmise aasta oktoobris alustas GM uue tehase ehitamist Poola linna Gliwicesse, mis peaks valmima järgmise aasta sügiseks. Tehase esialgseks võimsuseks on planeeritud 70 000 odava hinnaklassi pereautot aastas, mida vajaduse korral võib hiljem suurendada 150 000 sõidukini aastas.

Juulis saavutas GM Opeli kaubamärgi all Poolas rekordilise 11,1-protsendilise turuosa.

Reuter/AP/Baltic News Service/ETA