"Kriis on näidanud, et euro ei ole täiuslik. Lahenduseks on puuduste kõrvaldamine enne, kui see kahjustab globaalset finantsüsteemi või isegi selle hukutab," hoiatavad allakirjutanud, pakkudes välja oma nägemuse euro püsimiseks, kirjutab Äripäev.

Kirja sõnum on, et ükski riik oma jõul hakkama ei saa. Lahendus peab olema Euroopa lahendus. Pikemas perspektiivis tähendaks see euroalale oma rahandusministeeriumi koos õigusega kehtestada makse ja kõigi rahaliidu liikmete nimel laenu võtta.

Tegemist on kaaluka algatusega, mis lisab oma hääle USA presidendi Barack Obama, Briti peaministri David Cameroni ning Euroopa Keskpanga juhi Jean-Claude Trichet sarnase sisuga üleskutsetele, mille toon on järjest ärevam ja sõnum üks: euroala poliitikute suutmatus kriisi kontrolli alla saada ähvardab maailma majanduse uuesti langusesse viia.

"Kriis on muutunud süsteemseks ja sellega tuleb tegeleda otsustavalt," kordas Jean-Claude Trichet eile Euroopa Parlamendi rahanduskomisjonis. "Kui veel viivitada, muudab see olukorra vaid hullemaks."