Pühapäeval sisenesid Eestisse kolm Türgist teekonda alustanud ja saatedokumentide kohaselt riidekaupa vedavat veokit. Läbivaatuse käigus leidsid tolliametnikud kauba hulgast 4296 võltsingu kahtlusega “Wrangler” kaubamärki kandvat teksajopet, teatas Delfile maksu- ja tolliamet.

Kaup oli pakendatud pappkastidesse, mis kandsid paberkleebiseid viitega kauba päritolumaale Singapurile. Ent kui tolliametnikud kleebised eemaldasid, tulid nähtavale kastidele pressitud trükised “Made in Bangladesh”.

Kaubamärk “Wrangler” on Eestis autoriõigustega kaitstud kaubamärk, mistõttu toll pidas kauba intellektuaalse omandi rikkumise kahtlusega kinni ning saatis teksajopede näidised ekspertiisi. Kaubamärgi õiguste valdaja esialgsel hinnangul on tegemist võltsitud kaubaga, mille sisse- ja väljavedu on keelatud.

Kolmapäeva lõuna paiku sisenes Eestisse Läti registreerimismärke kandev sõiduauto Ford Mondeo. Läbivaatusel selgus, et autosse on peidetud 23 600 sigaretti LM ja 15 pudelit kanget alkoholi. Et ülaltoodud kogused ületavad reisijale lubatud piirnorme, algatas toll 37-aastase sõidukijuhi Armandsi suhtes väärteomenetluse ja pidas salakauba kinni.