Hoone ametlik avatseremoonia toimus reede õhtul vana aasta ärasaatmise ja uue vastuvõtmisega, teatab BBC.

101-korruseline hiigelehitis on 50 meetri võrra kõrgem kui Malaisias asuvad Petronase kaksiktornid ning võtab seega endale maailma kõrgeima hoone tiitli.

Tippu jõudmiseks on kasutada maailma kiireimad liftid, mis viivad 60-kilomeetrise tunnikiirusega 37 sekundiga 89. korrusele. Erilised pidurid hoiavad ära ebameeldiva pöörituse sõidu lõpul.

Hoone on kujundatud meenutama bambuseritva, kuid paljudele meenutab ta pigem rohelisi Hiina kiirtoidupakikesi, mis on justkui üksteise otsa laotud.

Bambus sümboliseerib hiinlastele tugevust ja paindlikust. Hoone omanike sõnul peabki see sümboliseerima hiina filosoofiat ja suhestuma sealsete inimeste mentaliteediga.

Hoone ehitamist innustas ka praegune Taiwani president, endine Taipei linnapea Chen Shuibian, et parandada saareriigi prestiiži maailmas.

Inimese loodud ehitistest veel kõrgem vaid Toronto telemast, kuid hoonena on Taipei oma kõrgeim. Hoonel peavad selle definitsiooni järgi olema korrused ning elu- ja tööruumid.

Taiwan asub maailma ühes maavärinarikkamas piirkonnas. Ehitajate sõnul on hoone ehitatud piisava varuga, et taluda maavärinaid.

92. teisel korrusel asub tohutu suur kuldseks värvitud metallkera, mis peab tasakaalustama hoone kõikumist.