Esimese partiina lähetati Venemaale 5280 liitrit jogurtijäätist.

„Balbiino jogurtijäätise eksport Venemaale oli suuresti võimalik tänu meie meeskonna edukale koostööle Eesti Boost mahlabaariga. Balbiino maitsvad jäätised ja stabiilne kvaliteet on aidanud meil saavutada oma eesmärki laieneda uutele eksporditurgudele. Veebruaris saatsime oma esimese partii jäätist Taani, nüüd paar kuud hiljem juba Venemaale,“ ütles AS Balbiino müügidirektor Meelis Püvi.

AS Balbiino hakkab Peterburis avatava Venemaa esimese Boost mahlabaari jaoks tarnima Boost jääjogurti nime all 5-liitrist mango-, vanilli- ja maasikamaitselist jääjogurtit ning naturaalset sorbetti. Neid kasutavad oma kokteilides täna nii Eesti kui ka Saksamaa Boost mahlabaarid.

„Tegemist on eriretsepti järgi Boost mahlabaaride jaoks valmistatud tervisliku väherasvase jääjogurtiga, mis eristub organismile kasulike elavate bakterite säilimise poolest ka külmutatud olekus. Lisaks Balbiinole valmistatakse Boostile jääjogurtit Euroopas vaid Suurbritannias. Rahvusvahelise ketina soosib Boost Eesti Balbiino kui usaldusväärse ja kvaliteetse tootja eksporti uutele turgudele,“ rääkis Eesti Boost Mahlabaaride tegevjuht Robert Tohver.

Eksport moodustab AS Balbiino omatoodangu müügi käibest 26 protsenti. AS Balbiino senised eksportturud olid Läti, Leedu, Soome, Iirimaa, Saksamaa ja Taani, mille kõrvale lisandus seitsmenda riigina Venemaa.