"Kohukeste tootmise alustamine on üks järjekordne etapp ettevõttes pidevalt toimuvas tootearengu protsessis, " lausus AS Balbiino juhataja Riho Niils.

"Kui me oleme siiani magusaturul olnud tuntud kui jäätisetootja, annab kohukeseprojekt meie tooteportfellile olulise lisaväärtuse ja võimaldab klientidele aastaringselt lisaks jäätisele pakkuda erinevaid kodumaisest toorainest valmistatud maiustusi."

Balbiino toodab mitut sorti kohukesi. Nendest kaks tooteperekonda - Yeti (vanilje-, kiivi-, jõhvika- ja kakaolisandiga) ja Vanilla Ninja (ansambliliikmete fotodega pakendid) - on jahutatud kohukesed. Lisaks toodab Balbiino veel sügavkülmutatud kohukesi Yeti (kaks erinevat maitset).

"Kui näiteks siiani on Eestis toodetud ainult jahutatud kohukesi, siis sügavkülmutatud kohukesi enne tehtud pole, " ütles AS Balbiino turundusjuht Teet Anier. "Kohukeste pakendamisel kasutatakse uuemat ja maailmas populaarset tehnilist lahendust ehk siis pakendamist gaasilisse keskkonda, mis säilitab toote maitseomadused eriti kvaliteetsel kujul. Oluliseks uuenduseks võib pidada ka seda, et kõikide Balbiino kohukeste sisu on võrreldes turul olevate konkurentidega peenema ja pehmema konsistentsiga."

Kokku investeeris Balbiino kohukeseprojekti üle 3-e miljoni krooni, millest enamus läks uue tooteliini soetamiseks. Pärast kohukeseliini ostmist, on Balbiinol kokku seitse erinevat tootmisliini. Seoses kohukeseprojektiga lõi ettevõtte juurde ka kümmekond uut töökohta.

Balbiino on seadnud eesmärgiks müüa eelseisva aasta jooksul ligi miljon kohukest kuus, mis peaks aasta müügiks tegema ca 12 miljonit tükki ning perspektiivis turuosaks Eestis ca 15 protsenti. Erinevatel hinnangutel on Eesti kohukeseturu mahuks 150 - kuni 200 miljonit krooni.

Balbiino (www.balbiino.ee) on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 42%-line turuosa. Koostöös partneritega on ettevõtte turuosa Lätis 10%. Balbiino müüb toodangut ka Saksamaa ja Leedu turule. Tütarettevõtted Balbiino Lõunakeskus Tartus ja Balbiino Virumaa Keskus Jõhvis moodustavad Eestit hõlmava müügivõrgu. Balbiino jäätisetehases ja logistikakeskuses töötab aastas keskmiselt 200 inimest. Tütarettevõtetes töötab kokku 35 inimest. Balbiino eelmise aasta käive oli 240 miljonit krooni ja kasum 7 miljonit krooni. Ettevõte müüs eelmisel aastal 4165 tonni jäätist, mis on 17% rohkem kui aasta varem.