Balbiino käibekasvu oluliseks mootoriks oli Läti jäätisetootja Margota ost möödunud aasta aprillis, teatas ettevõte.

„Balbiino jaoks oli eelmine aasta olulise laienemise aasta, mille tähtsündmuseks oli Lätti laienemine läbi kohaliku jäätisetootja Margota ostu,” ütles Balbiino juhataja Riho Niils. „Tänu Margota ülevõtmisele olid meil eelmisel aastal tavapärasest olulisemalt suuremad kulud, mida me ülevõtmise hetkel ette nägime. Sellel aastal annab Margota Balbiino majandustulemustele juba esimese sünergilise efekti.”

„Kui turuolukorrast rääkida, siis toiduainetetöötlejad jäid eelmisel aastal tootjate ja jaekettide vahel ummikseisu – tooraine hinnad tõusid, kuid töötlejad ei suutnud oma hinnatõuse sama kiiresti läbi suruda,” rääkis Niils. „Sellel aastal usume, et jaehind ja toorainehind lähevad omavahel tasakaalu, mis võimaldab toiduainetööstusel töötada mõistliku kasumimarginaaliga.”

„Lisaks Margota ostule tegime Eestis mitmeid investeeringuid, mille eesmärgiks on tootmisvõimsuse ja müügimahtude kasvatamine järgmistel aastatel,” ütles Balbiino turundusjuht Teet Anier. „Balbiino investeeris Eestis 50 miljonit krooni, millest suurim osa läks külmlogistikakeskuse laiendamisse, mis on ühtlasi Baltimaades suurim.” 

Anieri sõnade kohaselt on keskuse kogupindala üle 8000 ruutmeetri ning seal on 7700 eurolavakohta. „Balbiino soetas eelmisel aastal kolm uut täisautomaatset tootmisliini, mis võimaldavad toota uusi tootegruppe ja suurendada tootmisvõimsust,” ütles Anier.

„Lisaks Läti turule kinnitab Balbiino kanda Leedu turul,” märkis Anier. „Mullu alustasime eksporti Rootsi turule ning alates 2008. aasta algusest on meie tooted Rootsi suuremate jaemüügikettide püsisortimendis. Hästi on käivitunud eksport Soome. Eelmisel aastal oli Balbiino müügikäive Soomes ligi 1 miljon eurot.”