Ehitus läheb maksma 28 miljonit krooni, mille tulemusel suureneb külmlogistikakeskuse kogupindala 6000 ruutmeetrini. Kopleks valmib 2007. aasta kevadel, teatas ettevõte.

„Balbiino jäätisemüügi- ja ekspordimahud on viimase paari aasta jooksul märkimisväärselt kasvanud,” ütles Balbiino juhataja Riho Niils. "Külmlogistikakeskuse laiendamise tingis praktiline vajadus: kaup ei mahtunud meie senisesse lattu enam ära ning pidime seda osaliselt mujal ladustama. Sellest tulenevalt otsustasime külmlogistikakeskuse suuremaks ehitada.”

„Kevadel valmiv uus külmhoone tagab Balbiinole valmisoleku järgmise suve jäätisemüügi tipphooajaks,” rääkis Balbiino turundusjuht Teet Anier. „Jäätiste ning teiste sügavkülmutatud toodete ladustamine hakkab toimuma siinsamas meie territooriumil Viljandi maantee ääres. Tänu sellele jõuab kaup kiiremini ja lihtsamalt meie lõpptarbijateni ning suudame tagada veelgi parema klienditeeninduse, seda nii Eestis kui ka eksportturgudel Lätis, Leedus, Soomes ja Saksamaal. Külmhoone laiendus on väga oluline just kasvanud ekspordivõimaluste tõttu."

Juurdeehituse tulemusel lisandub Balbiino külmlogistikakeskusesse 1500 m² laopinda, varem oli sügavkülma pindala 4000 m². Lavakohti on uues külmlogistikakeskuses kokku 7600.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40%-line turuosa. Koostöös partneritega on ettevõtte turuosa Lätis 10%. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome ja Saksamaa turule. Tütarettevõtted Balbiino Lõunakeskus Tartus ja Balbiino Virumaa Keskus Jõhvis moodustavad Eestit hõlmava müügivõrgu. Balbiino jäätisetehases ja logistikakeskuses töötab aastas keskmiselt 200 inimest. Tütarettevõtetes töötab kokku 35 inimest. Balbiino 2005. aasta käive oli 322 miljonit kroon. Balbiino omab rahvusvahelist kvaliteedistandardi sertifikaadi BRC.