Esimese uue liiniga saab valmistada erinevate maitsetega vahvlitorusid, näiteks jäätist Trull, mida siiani toodeti Lätis,” märkis Teet Anier.

”Teine uus liin on 8-realine vahvlituutude masin, mis valmistab vahvlitopse ja –tuutusid — masin doseerib jäätise vahvlitesse ning seejärel glaseerib. Liin võimaldab toota erinevate maitsete ja glasuuridega jäätiseid. Kolmas uus tootmisliin on täisautomaatne ning sellega saab valmistada perejäätiseid. Liin teeb ära kogu töö kuni pakendite kaanetamiseni, liini juures töötab üks inimene.”

Ekspordi kasvu tulemusel teistesse Baltimaadesse ja Skandinaaviasse on meie eesmärgiks tootmisvõimsuse kasvatamine 2008. aastaks vähemalt kolmandiku võrra,” ütles Balbiino juhataja Riho Niils, teatas ettevõte.

„Investeeringute põhisuund on tõsta tehase automatiseerimise taset. Mida rohkem tööd teevad ära masinad, seda efektiivsemaks tootmine muutub. Ühtlasi garanteerib automatiseerimine meie toodete kõrgtasemel kvaliteedi. Balbiino tahab omada 5 aasta pärast Baltimaades 20%list turuosa, mis eeldab mitmekülgset tootmisvõimsust. Usume, et kolm uut võimast liini aitavad meil seda saavutada.”