Osalus soetatakse läbi holding-firma MediCap Holding OÜ.
Müüjateks on Eesti eraisikud ning Soome biotehnoloogia ettevõte FIT Biotech OY, tehingu hinda osapooled ei avalikusta.
„Quattromed HTI Laborid on Eesti turuliidrina igati sobiv ettevõte BaltCapi esimeseks investeeringuks meditsiinidiagnostika valdkonnas. Usume tervishoiuteenuste turu perspektiivi ja loodame koos Quattromed HTI kogenud juhtkonnaga tugevdada ettevõtte positsioone Eestis ja laieneda välisturgudele,“ ütles BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks.

„Me omame üle 15 aastast kogemust laboriteenuste osutamise valdkonnas ning meie strateegiline huvi on kasutada neid teadmisi ka väljaspool Eestit,“ sõnas Quattromed HTI Laborid OÜ juhatuse esimees Erki Mölder.
„Kuna Baltimaade ning Skandinaavia regiooni turud on konsolideerumas, on praegu hea hetk kasvustrateegia elluviimiseks. BaltCapilt kui Balti regiooni tugevaimalt finantspartnerilt ootame oma eesmärkideni jõudmiseks tõhusat abi.“

„FIT Biotech OY on olnud Quattromed HTI Laborid OÜ omanik alates 2002. Viimasel kuuel aastal on ettevõtte kasv olnud muljetavaldav. Edasiseks laienemiseks vajab firma uut raha ning seetõttu oli osaluse müük meie jaoks loogiline samm.“, ütles FIT Biotech OY president Dr Kalevi Reijonen.
„FIT Biotech jätkab põhitegevusena HIV vaktsiini ja GTU tehnoloogiaplatvormi väljatöötamist Tartus asuvas R&D osakonnas professor Mart Ustavi juhtimisel.“

Quattromed HTI Laborid OÜ on meditsiinisektoris tegutsev firma, mille klientideks on suur osa Eesti perearstidest, erakliinikutest ning mitmed Eesti piirkondlikud ning regionaalhaiglad.
Firma müügikäive ulatus 2007. aastal 50 miljoni kroonini ning ettevõttes töötab umbes 60 inimest.
Firma tegevus vastab standardi ISO15189:2004 "Meditsiinilaborid - kvaliteedi ja kompetentsi erinõuded" nõuetele.