Fiteki põhitegevus on ettevõtete finantsprotsesside automatiseerimine ja e-arvelduslahenduste pakkumine. Ettevõtte omanik on era- ja riskikapitaliettevõte BaltCap.

“Soome Posti Grupilt omandatud OpusCapita järglane Fitek pakub ettevõtetele lahendusi, millega saab märgatavalt vähendada finantsprotsessidele kuluvaid ressursse. Eesti riigil on uus suund – käesoleva aasta jooksul plaanitakse avalikus sektoris minna üle masinloetavatele e-arvetele," ütles Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider.

"Fiteki strateegia ühtib Eesti riigi strateegiaga ning need ettevõtted, kes meie kaudu e-arveid saadavad ja vastu võtavad, on e-arvelduseks valmis ja täiendavaid samme astuma ei pea. Fitek tahab olla finantstehnoloogia esirinnas ja minna arendatavate lahendustega Euroopa turule," lisas ta.

“2015. aastal liikus maailmas 42 miljardit masinloetavat e-arvet ja aasta-aastaseks kasvumääraks hinnatakse 20%. Kokku liigub maailmas arveid umbes pool triljonit,” möönis Schneider.

“Omandasime Balti riikides tugeva firma, millel on suur arengupotentsiaal, tugev juhtkond ja motiveeritud meeskond. BaltCap kui Baltikumi suurim era- ja riskikapitaliettevõte on jätkuvalt valmis investeerima finantstehnoloogiatesse, näeme siin tugevat kasvupotentsiaali,” BaltCapi investeeringute juht Kristjan Kalda.

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Ettevõte tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus ning annab tööd kokku 120 inimesele.

BaltCap on Balti riikide juhtiv era- ja riskikapitaliettevõte, mis investeerib läbi investeerimisfondide kasvule suunatud Baltimaade ettevõtetesse ning finantseerib ettevõtete väljaoste. 1995. aastal tegutsemist alustanud BaltCap on esindatud nii Tallinnas, Riias kui ka Vilniuses. BaltCap haldab investeerimisfonde kogumahuga 260 miljonit eurot ja on teinud üle 60 investeeringu.