Enne kohtusse pöördumist oli Hansapank müünud oma nõuded Balti Baasi vastu Bekkeri sadamat praegu haldavale osaühingule Rasmusson. Endel Siffi osalusega ASi Logman Invest tütarfirma osaühing Rasmusson omandas ühtlasi pandipidajana panditud varad tänavu 7. jaanuaril toimunud enampakkumisel.

Rein Pinn on kuulunud Balti Baasi pankrotiprotsessis Onako Eestiga ühisesse huvigruppi ning oli Onako Eesti huvides 1997. aastal, mõned kuud enne Balti Baasi pankrotistumist määratud Balti Baasi juhatajaks, mille kohus on tunnistanud ebaseaduslikuks, teatas Rasmussoni esindava Maria Mägi advokaadibüroo advokaat Tarvo Lindma.

Töötajatele väljamaksete tegemiseks pandilepingu Hansapangaga sõlmis Balti Baasi esimene pankrotihaldur Aivar Leismann ning see tehing on samuti kohtus seaduslikuks tunnistatud.

Varem olid samasisulise hagiga pöördunud kohtusse samuti Onako Eestiga lähedalt seotud AS Benevent, AS AVR Trans ja AS Diopsiid, kelle hagi jäeti 7. veebruaril 2001. aastal riigikohtu otsusega rahuldamata. Kuna riigikohtu otsuse järel tekkis Rasmussonil võimalus asuda oma nõuet Balti Baasi vastu realiseerima, esitas Onako Eesti huvides samasisulise hagi uuesti kohtule Rein Pinn.

Kuna aga 7. jaanuaril 2002. aastal toimunud enampakkumise käigus võõrandati võla katteks panditud vara, kaotasid Onako Eesti ja Rein Pinn reaalse huvi edasise vaidluse jätkamiseks ning Pinn loobus 11. jaanuaril hagist.

Lindma sõnul on mainitud kohtuasjadega tekitatud olulist majanduslikku lisakahju eelkõige pankrotis Balti Baasi ASile. Alusetute hagidega on kohtuvaidlusi pikendatud ning nimetatud kohtuasjade käigus on hagi tagamise korras olnud lepingute täitmised peatatud, mistõttu on Balti Baasi võla intressid ja viivised kasvanud kohtuvaidluste ajal ja tõttu üle 7 miljoni krooni. Pikad kohtuvaidlused on olnud suureks takistuseks ka Bekkeri sadama ja Põhja-Tallinna arengule.

OÜ Rasmusson tegutseb Bekkeri sadamas 1998. aastast ning on selle aja jooksul enda väitel investeerinud Bekkeri sadama arendusse üle 70 miljoni krooni.

ASi Balti Baas järjekorras kolmas pankrotihaldur Kalev Bachmann ütles, et Balti Baas taotleb kohtult endiselt ka Rasmussoni Bekkeri sadama kasutus-valduslepingu õigustühisuse tunnistamist. Tallinna linnakohtu poolt möödunud sügisel tehtud otsuse lepingu tühistamiseks on Rasmusson edasi kaevanud, Tallinna ringkonnakohus pole istungi aega veel määranud.

Bachmanni sõnul soovib praegu varatu Balti Baas soovib veel kestvate kohtuvaidlustega tagasi saada vähemalt ühte tehasehoonet, büroohoonet ja sadamakaid. "Meie väidame, et ostu-müügitehingute eesmärk vahetult enne pankrotti oli vara ettevõttest välja viia, millega kahjustati võlausaldajate huve," ütles Bachmann.