Leedu ettevõtte võlakirjade nimiväärtus on 500 eurot, aastane intress 7,5% ja lunastamistähtaeg 2 aastat. Ettevõte emiteerib kokku 2000 võlakirja, mis võetakse kauplemisele Nasdaq Vilniuse turul 18. märtsil.

First North võlakirjaturg on alternatiivne võimalus kasvuettevõtetele, kes soovivad kaasata raha kapitaliturgudelt, kuid ei ole veel valmis sisenema reguleeritud võlakirjaturule. Alternatiivturul kauplemisele võetud ettevõtetele kehtivad leebemad nõuded ja regulatsioonid kui põhiturul noteeritud ettevõtetele. Lisaks juhendavad ja aitavad ettevõtteid First North turule tulemisel lepingulised nõustajad.

“Kui varem sai First North turul kaubelda ainult aktsiatega, siis nüüd saavad ettevõtted alternatiivturule kauplemisele tuua ka võlakirjad. See suurendab ettevõtete valikuvõimalusi Balti kapitaliturgudelt raha kaasamiseks,” ütles Nasdaq Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne. “Võlakirjade alternatiivturule kauplemisele võtmine tagab ettevõttele nähtavuse ning brändi tuntuse suurenemise ja läbipaistvuse, mis omakorda tõstab investorite usaldust ettevõtte vastu. First North võlakirjaturg sobib kapitali kaasamiseks nii väikestele, keskmise suurusega kui ka suurematele ettevõtetele.“

First Northil kaubeldakse Nasdaq grupi kauplemissüsteemis INET Nordic, mida kasutatakse ka reguleeritud turul noteeritud aktsiatega kauplemiseks. Kõigil investoritel ja börsi liikmetel, kes omavad ligipääsu reguleeritud turule, on automaatselt ligipääs ka First North turul kauplemiseks. Ettevõtete jaoks võib First North olla esimeseks sammuks reguleeritud turule jõudmise poole.

„Bobutės Paskola möödunud aastal korraldatud võlakirjaemissioon oli esimene avalik väärtpaberiemissioon nii meie ettevõtte kui ka kogu Leedu tarbijakrediiditurul tegutsevate ettevõtete jaoks. Pärast emissiooni selgus, et oli hulk investoreid, kes soovisid võlakirju osta, kuid jäid hiljaks,” ütles AB Bobutės Paskola juht Aiva Remeikienė. “First North turule tulekuga loome olemasolevatele investoritele võimaluse meie ettevõtte võlakirju müüa ja teistele investoritele võimaluse neid võlakirju osta. Lisaks on väärtpaberiturul olemine oluline ettevõtte läbipaistvuse ja usaldusväärsuse seisukohalt, seega loome me lisaväärtust mitte ainult ettevõtte, vaid ka praeguste ja tulevaste investorite jaoks.”
AB Bobutės Paskola plaanib kaasatavat kapitali kasutada edasiseks laienemiseks ja uute toodete ning teenuste turule toomiseks. Ettevõtte lepinguline nõustaja on UAB Verslo Konsultacijų Spektras.

First North turg on mitmepoolne kauplemissüsteem, mida tuntakse peamiselt alternatiivturu nime all. First North tegutseb Põhja- ja Baltimaades paralleelselt reguleeritud turuga, kuid tal puudub reguleeritud turu õiguslik staatus.
Investoritele pakub First North uusi investeerimisvõimalusi. Samas on oluline teada, et tulenevalt alternatiivturul esitatavatest madalamatest nõuetest, võib seal kaubeldavatesse väärtpaberitesse investeerimine olla seotud suurema riskiga kui investeerimine reguleeritud turul kaubeldavatesse väärtpaberitesse.