25. juuniks pidi Jaama turu lihasaal olema laiendatud ning sooja veega varustatud, samuti pidi seal olema uus lihatöötlusruum koos hakkliha valmistamise seadmetega. Kõik see on tegemata. Täna keelasid tervisekaitsjad Jaama turul hakkliha valmistamise ning trahvisid ettekirjutuse täitmata jätmise eest 1060 krooniga NET Kinnisvara vastutavat isikut. Uueks tähtajaks pandi 28. juuli.

Harjumaa ja Tallinna tervisekaitsetalituse direktor Rein Rannamäe ütles ETAle, et tervisekaitseinspektorid käisid eile ja täna Jaama, Kajaka ja Nõmme turul, neist viimane jättis Rannamäe hinnangul kõige parema mulje.

Ta ütles, et kuna Nõmme turul on uued omanikud, siis on turu seisund paranemas. Siiski ei jäänud tervisekaitsjad Nõmme turul rahule AS Talleggi müügipaviljoniga, kus ei töötanud külmutusseadmed.

Kajaka turu kioskid on Rannamäe sõnul väga väikesed, temperatuur on neis üle 20 kraadi ja seal müüakse kergesti riknevaid toiduaineid. Turuomanikega tervisekaitsjail kohtuda ei õnnestunud, aga Rannamäe sõnul tuleb kindlasti hakata seal trahvima ning kioskeid sulgema.

Tervisekaitsjad pole rahul Tallinna turukaupmeeste müügikultuuriga, sest müüjate hulgas on palju juhuslikke inimesi, kel pole üldhügieeni eeskirjast pole aimugi. Rannamäe sõnul on tervisekaitsjad nõudnud turgude omanikelt müüjatele koolituse korraldamist, sest leti taga on erialaste teadmisteta inimesed. Näiteks mõisted "parim enne" ja "kõlblik kuni" pole sugugi kõigile toidumüüjaile tuttavad.

Kõiki pisiasju ei saa ka konkreetselt eeskirjadesse sisse kirjutada, näiteks kasvõi seda, milliste vahenditega võib vitriine pesta või et rahatähti ei tohi pakkimispaberile laduda.