Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et eile õhtul toimunud Balti peaministrite ühiskohtumisel otsustati esitada ametlik kutse ka Poola valitsusele osalemaks Ignalina projektis. „Edasi peame otsustama, kui võimsaid reaktoreid me vajame ning kuidas jaotub osalus ettevõttes,” lisas Ansip.

Ansipi sõnul aitaks tuumajaama ehitamine aitaks oluliselt kaasa meie energiaallikate mitmekesistamisele. „Soovimata vähendada taastuvenergia rolli tuleb tõdeda, et kui me tahame olla suured energiatootjad ilma, et me oleksime suured CO2 saastajad, siis see on võimalik ainult tuumaenergia abil. See suurendab ka meie sõltumatust,” lisas Ansip.

Ansipi sõnul on energeetika-alane koostöö jõudnud Balti riikide koostöö keskmesse. "See on valdkond, kus me saame tõestada, et meie väiksus ei takista meil käivitamast suuri või innovaatilisi projekte," ütles ta.

Lisaks avaldas peaminister lootust, et kolme Balti riigi ühine tuumaelektrijaam Ignalinas saab Balti energia koostöö ja tegelikult Balti riikide koostöö kui sellise krooniks võrdväärselt Baltbati või ühise õhuseiresüsteemiga.

Seni nelja riigi osaluste osas kokkulepet ei ole saavutatud. Praegu on Leedu huvitatud 34-protsendilisest osalusest ning ülejäänud riigid – Eesti, Läti ja Poola saaksid 22-protsendilise osaluse.

Balti energiafoorumil esinesid veel Euroopa komisjoni energeetikavolinik Andris Piebalgs, Läti peaminister Aigars Kalvitis ja Leedu peaminister Gediminas Kirkilas.