1,5 mld käibega Sportland International Groupi saatus on praegu Swedbank Eesti, Läti DnB Banki ja Leedu SEB Bankase käes. Mis summad pankadel Sportlandis kinni on, ametlikult teada pole, kuid arvestades, et juba 2007. aastal oli võlakoorem üle 400 miljoni krooni, võib agressiivselt laienenud ettevõtte võlg nüüdseks ka kahekordistunud olla, kirjutab Äripäev.

Sportland International Group ASi omanikud Anti Kalle ja Are Altraja teatasid esmaspäeval, et pikendasid võlakirjade lunastamist 29. jaanuarini 2010. Pea kogu 50miljoniline emissioon istub Swedbank Private Debti fondis ning pisut ka pensionifondides.

Kuhu maani on mitu kuud kestnud ettevõtte restruktureerimine jõudnud, seda asjaosalised ei avalikusta. Küll aga kinnitas Swedbank Private Debt Fundi (PDF) juht Peeter Piho, et järgneva paari kuu jooksul, mis Sportlandile võlakirjade lunastamiseks anti, langetatakse ettevõtte saatus lõplikult. "Ma loodan, et selle aja jooksul tuleb Sportlandi kohta otsus," ütles Piho.

Kas kõne all on uute investorite leidmine, ettevõtte likvideerimine, pankrotimenetluse algatamine või võtavad pangad ettevõtte üle? "Vastavalt pankadele kehtivatele konfidentsiaalsusnõuetele ei saa ma klientide kohta käivat infot anda," ütles Piho.