Werol Tehased ettevõtte omandamine Baltic Agro AS poolt jõustubpeale konkurentsiameti heakskiitu, teatas Baltic Agro.

Baltic Agro nõukogu esimees Christian Junker sõnul annab Weroliomandamine Baltic Agrole võimaluse kasvatada ja laiendada omaäritegevust. "Me saame põllumeestelt ostetud rapsiseemnetöötlemisega astuda sammu edasi väärtusahelas ning luualisaväärtust endale ja rapsikasvatajatele."

Baltic Agro juht Ants Puusta ütles BNS-ile, et rendileping OÜ-gaVeskimehed on kehtiv ning Baltic Agrol on plaaniskonkurentsiametilt loa saamise järel alustada lepingu osasläbirääkimisi.

Ta märkis, et Baltic Agrol on kavas viia lõpuni Werolis uuetootmisliini avamine, küll aga ei osanud ta hinnata milliseks võikskujuneda liini avamise investeeringu suurus. Puusta kinnitas, etWerol Tehased jätkab sama meeskonnaga.

Baltic Agro ostis Werol Tehased enampakkumiselt 8,02 miljonieuroga.

Baltic Agro omanik on Taanis baseeruv DLA Grupp, mis omabrapsitöötlemise tehaseid Lätis ja Taanis. Koos Weroliga on DLArapsitöötlemise aastaseks kogumahuks 500 000 tonni.  

Werol Tehased rafineerib pressitud rapsiseemnetest valmistatudõli ja müüb seda toiduõlina. Aastast 1998 töötava tehasetootmisvõimsus on 70 000 tonni.

Ettevõte alustas enne pankrotti minekut uue rapsipressimiseliini rajamist. Uue liini tootmisvõimsus 145 000 tonni aastas.Tehase uus osa ei ole veel töös olnud seoses selle aasta algusestekkinud finantsraskustega.

Peale uue tootmisliini käivitamist peaks tehase käive ulatuma 80miljoni euroni. Ettevõttel on praegu 41 töötajat ja see asubJõgeval.

Enampakkumisel oli Werol Tehased alghinnaks kaheksa miljoniteurot. Varasemalt on lisaks Baltic Agrole kinnitanud Oliseeds Tradeja Avena Nordic Grain Oy oma huvi rapsiõlitootja Werol Tehaste varaomandamise ja õlitootmise jätkamise vastu.   

Aprilli lõpus toimunud võlausaldajate koosolekuks oli ettevõttevastu kogunenud nõudeid 26 miljoni euro eest ning ettevõtte varadeväärtuseks 16 miljonit eurot.

Baltic Agro on põllumajandustarvikuid ja -teenuseid vahendavettevõte Eestis, aastase käibega 120 miljonit eurot. DLA Groupkoordineerib ettevõtte investeeringuid ning hankeid Taani jarahvusvahelistele firmadele. DLA töötajate arv on 2600, aastanekäive 2,1 miljardit eurot ja 2011. aasta kasum oli 72 miljoniteurot.