Samueli sõnul käis ta vaatamas aadressi 903/5 Kowloon Centre, 29/43 Ashley Road, Kowloon, Hong Kong, kus väidetavalt Baltic Investments peaks asuma, kuid seal asus väike Mustamäe korteri suurune ruum, mis oli tühi ja kus olid kolimisjäljed. “Naabrid väitsid, et sealt on 3-4 nädalat tagasi välja kolitud ning ruum on uuele asunikule üüritud,” sõnas Samuel.

Samuel ütles veel, et sama hoone samal korrusel on veel teisigi kummalisi firmasid, tõenäoliselt off-shore- firmad Neitsisaartelt ja mujalt.

Kinnisvaraärimehe Ernesto Preatoni firmade tegevust uuriv maksupolitsei otsis 3. augustil läbi kesklinnas läbi advokaadibüroo Legalia, kus töötab Preatonit nõustav jurist Aivar Pihlak, lootes leida materjale itaallase tehingutega seostatava firma, maksupettuses kahtlustatava Baltic Investmentsi kohta.

Baltic Investments on Hong Kongi riiulifirma, mis on sõlminud tehinguid Preatonile kuuluva börsiettevõttega Pro Kapital.

Uurimisversiooni järgi liikusid Baltic Investmentsi kinnisvaratehingute kaudu Eestist välja suured summad, millelt jäid tasumata maksud. Pro Kapital on Baltic Investmentsilt ostnud Rotermanni kvartali ja Kalaranna kinnistud.

Jurist Aivar Pihlak ütles EPL Online’ile, et Baltic Investments pole kunagi asunud advokaadibüroo Legalia ruumides, mistõttu pole see maksupolitsei läbiotsimiseks tõene põhjendus.

Pihlaku sõnul pole Baltic Investments kui juriidiline isik kunagi kasutanud advokaadibüroo Legalia kontoriruume ega saagi seda Hongkongi firmana teha. Baltic Investments registreerimisaadress asub Hongkongis, lisas ta.

"Ma ei ole, pole kunagi olnud ega soovi ka saada Baltic Investmentsi juhatuse liikmeks. Minu jaoks on kõige suurem müsteerium, kust see info tuli. Baltic Investmentsil on advokaadibürooga Legalia õigusabileping ja selle alusel toimub õigusabi osutamine. Mul on Baltic Investmentsi esindamise volitus," ütles Pihlak EPL Online'ile.

"Mina ega keegi teine Legalia juristidest pole kunagi Baltic Investmentsi juhtinud."