"Oleme koolitoitlustamisega Eestis tegelenud juba aastast 2000. Sellest ajast alates on õpilastoitlustus kiiresti arenenud ja nõudmised koolitoitlustajale pidevalt kasvanud," kommenteeris Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Rita Reim.

"Koolilõuna on lapsele koolipäevas vajalik ja loomulik osa, mis peab katma 35 protsenti lapse päevasest toiduenergia vajadusest. Kõikides koolides, kus me koolilõunat pakume, kasutame ühtset menüüd, mis koostatakse kolmeks kuuks. Menüüde kokkupanemisel lähtume nii koolitoitlustusele seatud normidest ja määrustest, laste eelistustest kui ka PRIA programmidest nagu koolipuuvili ja koolipiim. Samuti peame menüüde kokkupanemisel silmas peamisi toiduvaliku põhimõtteid ja soovitusi, et toit oleks lapsele ja noorele mitmekülgne ning tervislik," lisas Reim.

Baltic Restaurants Estonia on koolitoitlustuse vallas tegutsenud juba 12 aastat. Käesolevast septembrist toitlustatakse 35 üldhariduskoolis üle Eesti – Tallinnas, Tartus, Viljandis, Võrus, Raplas, Saue vallas, Sakus ja Märjamaal, teatas ettevõte.

Baltic Restaurants Estonia poolt pakutav igapäevane koolilõuna sisaldab:

- kahte erinevat lisandit: kartulit, makaroni, riisi või tatart
- köögivilju - kahte erinevat toorsalatit või hautatud juurvilju
- teraviljatooteid
- piima või piimatooteid üleriikliku Koolipiimatoetuse programmi raames
- puu- ja juurvilju üleriikliku Koolipuuviljatoetuse programmi raames I-V klassi õpilastele

Lisaks korraldab Baltic Restaurants Estonia koolides, kus lõunat pakutakse, rahvusköökide teemapäevi. Nädala jooksul valmistatakse valitud riigile või riikidele omaseid toite.

"Toitlustajana aitame omalt poolt kaasa lastele erinevate rahvusköökide tutvustamisega. Vähemalt kolmel korral aastas teeme koolides teemanädalaid – tutvustame erinevate rahvaste sööke, toitumisharjumusi ja lauakombeid," selgitas Reim.

Baltic Restaurants Estonia AS alustas tegevust 1993. aastal. Peamine äritegevus on seotud igapäevase personali- ja õpilastoitlustusega ning kaubanduskeskuste kohvikutes opereerimisega kaubamärkide Daily ja Daily Special all.