Olukord on selline, kus enam vaikida ei saa, ütleb Baltikas ligi 7% osalust omav Rootsi perefirma juht pärast seda, kui börsifirma avalikustas läinud nädalal esimese kvartali majandustulemused. Sohlberg pole enda sõnul frustratsiooni välja elav aktsionär, vaid tal on ka konkreetsed ettepanekud, kuidas Baltika raskest seisust päästa, vahendab Äripäev.

"Tean, et Meelis (Milder, Baltika tegevjuht - toim) muutub väga kurvaks, kui ma neid asju ütlen, kuid me oleme nüüd lõpuks sellises olukorras, kus lihtsalt peame need asjad välja ütlema," lausub Sohlberg.

Raha vaja palju rohkem. Baltikal on plaanis teha aktsiate lisaemissioon hinnaga üks euro tükk, kuid aktsia hind vajus alla selle piiri juba reedel. Eilse börsipäeva lõpus maksis Baltika aktsia kõigest 0,874 eurot. "Ütlesin Meelisele juba kaks nädalat tagasi, et see juhtub," väidab Sohlberg. "Praegu, kus aktsia hind on allpool emissioonihinda, siis… Ma ei teagi, mida teha," on Sohlberg nõutu.

Milder lubas küll 40% uutest aktsiatest koos teiste suuromanikega ise ära osta, kuid ülejäänud 60% pärast pidavat veel müügitööd tehtama. "Meelis on hea müügimees ja ma ei taha midagi öelda, mis teeks olukorra veelgi hullemaks. Ma tahan öelda asju, mida oleksin pidanud ütlema juba kaua aega tagasi," selgitab Sohlberg. "Firma vajab palju rohkem raha ja palju suuremaid muudatusi!"